Logo hartvanwaddinxveen.nl
Dierendal hoorde over de laatste bezuinigingsmaatregel op de dag dat het 20-jarig bestaan werd gevierd.
Dierendal hoorde over de laatste bezuinigingsmaatregel op de dag dat het 20-jarig bestaan werd gevierd.

Dierendal dreigt opnieuw met sluiting

  •   355 keer gelezen

Waddinxveen - "Laat de uren van de beheerder intact en onderhoudt de gebouwen van kinderboerderij Dierendal'. Dat is in een notendorp de boodschap van het bestuur van de kinderboerderij die een brief aan het college van burgemeester en wethouders heeft geschreven in reactie op aangekondigde bezuinigingen. Mocht het college geen gehoor geven aan deze oproep, dan zal Dierendal zich genoodzaakt zien te sluiten.

Het is niet voor het eerst dat Dierendal dreigt met sluiting. Al jarenlang staat de subsidie op wat voor manier dan ook, bij de kinderboerderij ter discussie en wordt er aan de geldkraan gedraaid. Dat de kinderboerderij er financieel met de gemeente al een lange weg op heeft zitten, blijkt ook uit de brief waarbij alle afspraken die al of niet zijn nagekomen op een rijtje zijn gezet door het bestuur.

De laatste bezuiniging die is aangekondigd, dateert van enkele weken geleden toen de begroting voor 2020 werd gepresenteerd. Bekend is inmiddels dat Waddinxveen een structureel tekort heeft van enkele miljoenen door hoge kosten op het gebied van Jeugdzorg en de Wmo. Om dat tekort op te lossen stelt het college onder andere voor om te bezuinigen op Dierendal, maar ook op het Ondernemersfonds en Stichting Vonk.

Zonder beheerder zegt het bestuur van de kinderboerderij op tal van vlakken in de problemen te komen. De beheerder begeleidt immers bevallingen, assisteert de dierenarts, stuurt (veelal gehandicapte) vrijwilligers aan, gaat als enige over de medicatie, is verantwoordelijk voor het fokbeleid en begeleidt maatschappelijke stagiaires.

In november vindt de begrotingsraad plaats en buigt de gemeenteraad zich over alle bezuinigingsvoorstellen van de het college.


Meer berichten