Logo hartvanwaddinxveen.nl
Links Erik van Elven die een werk toont dat hij onlangs liet zien bij de Open Atelier Route in Waddinxveen.
Links Erik van Elven die een werk toont dat hij onlangs liet zien bij de Open Atelier Route in Waddinxveen. (Foto: )

Waddinxveense kunstenaar wordt goede tweede bij Sterren op het Doek

  •   262 keer gelezen

Waddinxveen - Het portret van de Waddinxveense kunstenaar Erik van Elven (lokaal vooral bekend door het portret dat hij schilderde van Koning Willem-Alexander en dat een plek kreeg in het voormalig gemeentehuis van Waddinxveen) van bekende Nederlander Bibian Mentel levert nu al ruim 2100 euro op. Het geld gaat naar Stichting Mentelity Foundation.

Van Elven was dinsdag 15 oktober te zien in het televisieprogramma Sterren op het Doek op NPO1. In dat programma portretteren drie kunstenaars een bekende Nederlander, in dit geval dus de Nederlandse snowboarder Bibian Mentel. Zij werd zes maal Nederlands kampioen op de onderdelen halfpipe en snowboardcross. In 2002 werd ze met een prothese opnieuw Nederlands kampioen snowboardcross. Onlangs is bij de sporter voor de elfde keer kanker geconstateerd.

Het levensechte portret dat Van Elven maakte, werd tweede in het programma. Dat betekent dat Mentel ervoor koos om een ander portret mee naar huis te nemen, het werk van Van Elven vond ze heel mooi en krachtig, maar ook 'confronterend'. Hij had haar afgebeeld in haar rolstoel. Op de twee schilderijen waar Mentel niet voor heeft gekozen, kan geld worden geboden via https://sterrenophetdoek.schenkhet.nl/


Meer berichten