Logo hartvanwaddinxveen.nl
Leerlingen van de Theo Thijssenschool waren fanatiek met inzamelen. (foto:pr)
Leerlingen van de Theo Thijssenschool waren fanatiek met inzamelen. (foto:pr)

Waddinxveen druk met inzamelen voor Lesbos

  •   129 keer gelezen

Waddinxveen - De inwoners van Waddinxveen zijn druk bezig met het inzamelen van spullen voor het vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Lesbos. Zo zijn scholen, waaronder de Theo Thijssenschool bezig om toiletartikelen in te zamelen waarvan hygiënepakketjes worden gemaakt voor nieuwkomers op het eiland.

De werkgroep 'Waddinxveen helpt Lesbos' is een initiatief van vijf Waddinxveners die gezocht hebben naar een manier waarop zij daadwerkelijk iets kunnen betekenen voor de vluchtelingen op Lesbos. Zij werken samen met Christian Refugee Relief, die concrete hulp mag bieden van de Griekse autoriteiten. Eind deze maand reist de nieuwe werkgroep af naar Lesbos om vrijwilligerswerk te verrichten in het vluchtelingenkamp Moria.
De werkgroep heeft ook knuffels los weten te peuteren via ADO Den Haag die in september de patiëntjes van het Sophia kinderziekenhuis trakteerde op een ware knuffelregen. In de twaalfde minuut van de wedstrijd Feyenoord – ADO Den Haag gooiden fans van ADO pluche beesten naar kinderen van het Sophia Kinderziekenhuis die op uitnodiging van Feyenoord aanwezig waren in het stadion. Er werden zoveel knuffels gegooid dat de kinderen er bijna onder bedolven werden. Alle kinderen in de ziekenhuizen kregen knuffels, maar toen waren er nog veel over. De werkgroep 'Waddinxveen helpt Lesbos' heeft gevraagd om knuffels te mogen doneren aan kinderen in het vluchtelingenkamp op Lesbos en kreeg er een paar honderd mee. Wie nog winterkleding voor het goede doel kwijt wil, kan dit afgegeven in een loods aan de Mercuriusweg 6.

Meer berichten