Logo hartvanwaddinxveen.nl
De  hoge boom die voor overlast zorgt.
De hoge boom die voor overlast zorgt.

Bewoners zijn boom spuugzat

  •   409 keer gelezen

Waddinxveen – Als het aan de bewoners van de Marga Klompéhoeve ligt, gaat snel de zaag in de 'giga-boom' in het hart van hun straat. De populier zorgt, volgens hen, voor veel overlast. "Groen is leuk, maar dit groen niet", aldus de bewoners.

Door Erik van Leeuwen

Aad Hofman heeft zijn werk er even voor laten liggen. "Kijk", zegt hij. "Dit is de boosdoener." Hij wijst naar een populier van zeker twintig meter hoog. "Misschien is hij nog wel groter. De nok van mijn huis is al tien meter", schat Hofman, bewoner van de hoekwoning, in. Hofman zelf was onlangs slachtoffer van de uit de kluiten gewassen boom. Een tak viel na een flinke windvlaag op zijn bedrijfswagen met forse schade tot gevolg. "Op dat gedoe en gezeur zit niemand te wachten."

Het is niet het eerste incident met de boom. Eerder zorgde de boom voor schade aan vier woningen. "Van dit rijtje ken ik niemand die geen klacht heeft ingediend bij de gemeente. Die boom zorgt voor enorme overlast. Je moet er toch niet aan denken dat die tak op een voorbijkomende fietser of voetganger was gekomen."

"Er moet wat gebeuren", vindt ook Trix de Kruijff, raadslid namens het CDA. Zij stelde vorige week tijdens de raadsvergadering op 9 oktober dan ook vragen over de populier. Wethouder Kirsten Schippers antwoordde dat de boom gezond is en net als elke andere boom in de gemeente eens per vier jaar wordt geïnspecteerd.

De Kruijff: "Ik geloof de wethouder meteen als ze zegt dat de boom gezond is. Hier is echter sprake van grote overlast. De bewoners hebben er last van."
Hofman heeft sinds een jaar of zes zonnepanelen op zijn dak. "Je begrijpt wat die boom doet voor de zon. Die zonnepanelen doen veel minder hun werk dan ze moeten doen. Ik kan me heel goed voorstellen dat onze buren twijfelen om zonnepanelen te nemen." Ook lekker in de achtertuin zitten in de zon is er voor Hofman en zijn gezin niet bij. "Lekker zitten wel, zon minder. De takken van die boom reiken ver."

De Kruijff is van mening dat de populier weg moet. "Zo'n grote boom hoort niet in een woongebied. Het is een joekel die ook veel groter is dan de andere bomen." Hofman benadrukt dat hij geen bomen-hater is. "Ze mogen een ander exemplaar terugplanten, maar wel eentje die wat kleiner is."

Meer berichten