Logo hartvanwaddinxveen.nl
Hefbrug Waddinxveen. (foto: archief HvH)
Hefbrug Waddinxveen. (foto: archief HvH)
Hefbrug Waddinxveen

Hefbrug Boskoop constructief onveilig

  •   397 keer gelezen

Boskoop/Waddinxveen - De provincie Zuid-Holland heeft donderdag 10 oktober laten weten dat de hefbrug van Boskoop constructief onveilig is als er geen maatregelen worden genomen. Dit is geconstateerd toen er onderzoek werd gedaan naar roest. De brug is per direct afgesloten voor automobilisten, fietsers en voetgangers. Daarnaast is de vaarweg gestremd.

De provincie kan nu nog niet inschatten hoe lang de stremming gaat duren, er is overleg met de aannemer die over het beheer van de brug gaat en die een inschatting moet geven over hoe snel noodzakelijke maatregelen kunnen worden genomen. 

Wat de afsluiting betekent voor Waddinxveen en ook wat het voor mogelijke gevolgen heeft voor de brug van Waddinxveen, is vooralsnog niet bekend. De provincie zegt meteen een onderzoek te zijn gestart naar twee soortgelijke bruggen: in Waddinxveen en de Gouwesluis. Volgens de provincie zijn er vooralsnog geen aanwijzingen dat deze bruggen op dit moment niet veilig zijn.

In Boskoop heeft vannacht een pontje gevaren zodat fietsers en voetgangers toch naar de overkant konden komen.  Vanaf komende nacht ligt er een tijdelijke pontonbrug. 

Meer berichten