(Foto: Pixabay)
(Foto: Pixabay)
Ingezonden:

Antwoorden ontbreken

Algemeen Biomassacentrales 271 keer gelezen

In de ingezonden brief van 2 oktober in Hart van Holland, werd gevraagd om een antwoord van raadsleden omtrent de plaatsing van biomassacentrales in Waddinxveen. Antwoorden op vragen ontbreken om de doodeenvoudige reden dat niemand er de ballen verstand van heeft.

Ook de gedeputeerde Berend Potjer (nota bene van GroenLinks) was niet goed genoeg op de hoogte van biomassacentrales. Daarom heeft hij ook groen licht gegeven voor de bouw ervan in Waddinxveen, ook al heeft de bouw van deze sluipmoordenaars niet de voorkeur van het provinciebestuur.

En ook raadsleden weten vaak niet waar de klepel hangt. Die hebben zelfs de klok niet eens horen luiden. Je kunt het ze dan ook niet kwalijk nemen dat ze door gebrek aan kennis blindelings akkoord zijn gegaan.

Net als de vorige brievenschrijver vraag ik mij al zo lang af waarom raadsleden in Waddinxveen niet gehinderd worden door gebrek aan kennis. Waarom raadsleden niet wakker liggen van het feit dat zij verantwoordelijk zijn voor de gezondheid van medeburgers, dat zij schuld hebben aan de gevolgen van deze centrales door de uitstoot van fijnstof, vooral voor de allerjongsten. Blijkbaar verschuilen zij zich achter hun credo: na ons de zondvloed.

Dankzij Hart van Holland mocht ik een aantal keren via een ingezonden brief mijn aversie tegen deze heilloze weg van het plaatsen van de centrales kenbaar maken. Nog nooit enig antwoord van welk raadslid dan ook vernomen. Inmiddels is bekend waarom...

Wijtze Visser