Vollenbroek heeft al eerder de komst van biomassacentrales tegengehouden. (Foto: Pixabay)
Vollenbroek heeft al eerder de komst van biomassacentrales tegengehouden. (Foto: Pixabay)

Anti-BMC groep roept hulp 'stikstofman' Vollenbroek in

Algemeen Biomassacentrales Stikstof

Regio – De groep tégen de bouw van de Waddinxveense biomassacentrales heeft de hulp ingeroepen van de man achter het onderuitgehaalde stikstofbeleid.

Milieuactivist Johan Vollenbroek wil dat initiatiefnemer Beijerinck van de geplande biomassacentrale aan de Zesde Tochtweg, verplicht wordt om een milieuvergunning aan te vragen. Dat schrijft hij in een brief aan de gemeente Waddinxveen, de provincie Zuid-Holland en de omgevingsdienst (ODMH).

"Vollenbroek weet precies hoe te handelen in het belang van het milieu. Door hem moet Nederland de stikstofuitstoot drastisch aanpakken", schrijft Sandra Plantenga van Geen-BMC Waddinxveen. "Verder heeft hij eerder met succes de komst van een biomassacentrale in Nijmegen tegengehouden, heeft hij beroep aangetekend tegen een geplande centrale in Utrecht en houdt hij zich ook bezig met een geplande centrale in Diemen."

Beijerinck heeft tot dusver alleen een melding hoeven maken van zijn bouwplannen omdat een biomassacentrale onder de 15 megawatt past binnen het bestemmingsplan.