(Foto: Pixabay)
(Foto: Pixabay)
Ingezonden:

Een vraag aan raadsleden

Algemeen Biomassacentrales

Het lijkt erop dat politici voorrang geven aan de belangen van ondernemers die beter worden van de Glasparel en van biomassacentrales, of aan de belangen van de provincie die de Waddinxveners een weg in de maag wil splitsen. Er is iets wat ik oprecht niet begrijp: de politici zijn toch gekozen door de inwoners van Waddinxveen, en niet door bedrijven of door de provincie? Waarom stellen zij dan laatstgenoemde belangen boven de belangen van hun kiezers?

Heel graag zou ik nu eens van raadsleden willen horen hoe zij tot deze opmerkelijke keuze komen. Is er wellicht een raadslid dat aan zijn of haar electoraat wil (durft/kan) uitleggen waarom de belangen van de Waddinxveners die graag in een mooie omgeving willen wonen, minder meetellen dan die bedrijven en de provincie. Ik ben heel benieuwd wie de handschoen oppakt...

Tot dusver blijft het erg stil. Vinden de raadsleden deze vraag wellicht ongepast? Weten ze het antwoord zelf ook niet? Of vinden zij (dit soort) interactie met burgers vervelend? Het is mij niet bekend. Ik blijf hopen op een reactie.

Wim Timmer