Eerder al werd de leus 'laat ons niet stukken' in Waddinxveen gescandeerd.
Eerder al werd de leus 'laat ons niet stukken' in Waddinxveen gescandeerd.

Vlaggenprotest tegen biomassacentrales in de maak

Algemeen Biomassacentrales

Waddinxveen – 'Heel Waddinxveen volhangen met vlaggen met de tekst 'Laat ons niet stikken'; zo luidt één van de reacties op het voorstel van Sandra Plantenga om middels een vlaggenactie het protest tegen de biomassacentrales voort te zetten in Waddinxveen.

Plantenga, aanvoerder van de actiegroep Geen BMC Waddinxveen wil op deze manier meer zichtbaarheid geven en aandacht vragen voor het protest. Plantenga inventariseerde de mening van haar mede-dorpsgenoten via een internetpoll op de facebooksite 'Biomassacentrale Waddinxveen?'. Het merendeel van de ruim 75 personen die reageerden, steunt het idee. Daarnaast wordt gekeken naar een 'strategische plek' om eventueel een groot spandoek te plaatsen, zoals langs de Beijerincklaan of op de hefbrug.

Nanda Hogerbrugge deed de oproep om de actie ook buiten bovengenoemde facebookgroep onder de aandacht te brengen. "Niet iedereen kijkt op deze site. Graag iedereen even informeren over de vlaggenactie zoals scholen en verenigingen. We moeten toch zeker de 500 kunnen halen?"