Logo hartvanwaddinxveen.nl
Werkzaamheden in het gebied tijdens de metamorfose. (foto:archief HvH)
Werkzaamheden in het gebied tijdens de metamorfose. (foto:archief HvH)

Werkzaamheden Pater Jornaweg gestaakt door onenigheid

  •   343 keer gelezen

Waddinxveen - De gemeente heeft de werkzaamheden bij het woonwagenterrein aan de Pater Jornaweg gestaakt. Bewoners moeten eerst schriftelijk vastleggen dat ze eerder gemaakte afspraken nakomen, pas dan zou de gemeente bereid zijn verder te gaan.

In de commissievergadering van woensdag 2 oktober maakte wethouder Henry ten Zijthoff melding van 'ongeregeldheden' op 18 september jongstleden. Medewerkers die ter plaatse bezig waren met het doortrekken van de weg en met de herindeling van het terrein dat onlangs een flinke metamorfose heeft ondergaan, zouden volgens de wethouder met 'verbaal geweld' te maken hebben gehad. Ten Zijthoff wil niet vertellen wat er precies is gebeurd, omdat hij bang zegt te zijn dat dit dan een 'eigen leven gaat leiden', maar noemt het 'onacceptabel'.

De gemeente stelt dat de situatie op 18 september jongstleden volledig uit de hand zou zijn gelopen. Medewerkers van de gemeente zouden van de locatie zijn afgestuurd en uiteindelijk de toegang tot de locatie zijn ontzegd. Volgens Ten Zijthoff is het niet de eerste keer dat de gemeente met dergelijk gedrag te maken heeft. Volgens hem heeft de gemeente langdurig veel tijd en energie geïnvesteerd in de vernieuwing van de woonwagenlocatie, in samenspraak met de bewoners. Hij wil de werkzaamheden pas weer in gang zetten, als schriftelijke afspraken worden gemaakt over fatsoenlijke bejegening van de medewerkers van de gemeente. Ook stelt de gemeente de bewoners aansprakelijk voor alle schade en kosten door het gebeuren.

De bewoners van de Pater Jornaweg zeggen zich niet te herkennen in de aantijgingen. In een brief zeggen zij dat het 'volstrekt' onwaar is dat het hele kamp zich schuldig zou hebben gemaakt aan agressief gedrag. Eén persoon zou te keer zijn gegaan omdat hij het niet eens was met de gang van zaken. "Er is niet gedreigd, alleen is de medewerker verzocht om de kamp te verlaten." De aanleiding was een meningsverschil over gas- en lichtaansluiting. De bewoners willen graag dat de werkzaamheden snel worden hervat en geven aan snel in contact te willen treden met de gemeente.

Meer berichten