Logo hartvanwaddinxveen.nl
Dirk Baron en zijn zoon Harm plaatsten samen een schutting bij een alleenstaande dame die om hulp had gevraagd via HiP. (foto: pr)
Dirk Baron en zijn zoon Harm plaatsten samen een schutting bij een alleenstaande dame die om hulp had gevraagd via HiP. (foto: pr)

HiP timmert aan de weg

  •   55 keer gelezen

Waddinxveen - Een ander helpen geeft vaak voldoening. Dat is ook de ervaring van Dirk Baron. Twee jaar geleden meldde hij zich aan als vrijwilliger bij HiP Waddinxveen. HiP staat voor stichting Hulp in Praktijk en bestaat uit een netwerk van kerkleden en parochianen die in hun eigen buurt vrijwillig hulp bieden aan mensen in nood.

Vraag en aanbod worden door de plaatselijke helpdesk van HiP Waddinxveen bij elkaar gebracht. Voordat een hulpvraag een hulpbieder bereikt, is deze eerst door een HiP-medewerker in behandeling genomen en afgebakend tot een geschikte hulpvraag. Het plaatselijke werk van HiP wordt ondersteund door de landelijke stichting, bijvoorbeeld op het gebied van ict, pr en specifieke know how.
Dirk Baron: "Wat ik mooi vind aan HiP, is dat je zelf kunt aangeven wat voor soort hulp je wilt bieden én dat je ook het moment bepaalt wanneer je hulp biedt." In de afgelopen periode heeft hij diverse hulpvragen opgepakt: "Ik heb mensen geholpen met het ophangen van een lamp, maar ook bij het repareren van een kast." De grotere klussen doet hij vaak samen met zijn zoon Harm van 20 jaar. "Dat maakt het klussen makkelijker en gezelliger." Kortgeleden hebben ze samen een schutting geplaatst bij een alleenstaande vrouw zonder netwerk.

Wil jij ook iets voor een ander betekenen in je buurt of heb je misschien zelf hulp nodig? De helpdesk van HiP Waddinxveen is bereikbaar via 06-40 00 03 14.

Meer berichten