Logo hartvanwaddinxveen.nl

Executieverkoop Staringlaan uitgesteld

  •   178 keer gelezen

Waddinxveen - De gemeente stelt de executieverkoop van het pand aan de Staringlaan 19-21, die gepland stond voor 7 oktober, uit.

Aanleiding hiervoor is een brief die de gemeente vorige week van de rechtbank Den Haag heeft ontvangen. In die brief staat dat de eigenaar van het pand op 28 augustus beroep heeft ingediend tegen het besluit van de gemeente dat hij een dwangsom van 300.000 euro moet betalen.
Voor het indienen van beroep had de eigenaar de tijd tot 3 september.

De rechtbank zal het beroep gaan behandelen omdat de eigenaar zijn beroepschrift op tijd heeft ingediend. "Zorgvuldigheid komt op de eerste plaats", reageerde burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis. "We zullen daarom eerst de uitkomst van de beroepsprocedure afwachten. Pas daarna bepalen we onze vervolgstappen." De eigenaar van het pand heeft hekken om het leegstaande pand gezet. Ook is er nu cameratoezicht.

Vanaf het moment dat de gemeente wist dat er asbest in het leegstaande pand aan de Staringlaan was, heeft de gemeente diverse handhavingsacties uitgevoerd. Op deze manier moest voorkomen worden dat nieuwsgierigen of omwonenden met asbest in aanraking konden komen en dat er onveilige situaties zouden ontstaan. De gemeente droeg de eigenaar van het pand in oktober vorig jaar al op om het asbest in het pand te verwijderen. Als hij dit niet deed, moest de eigenaar een dwangsom van 300.000 euro betalen. De eigenaar van het pand gaf hier geen gehoor aan. Ook vervolgstappen hadden geen resultaat. Daarom besloot de gemeente onlangs tot executieverkoop. Vanwege het indienen van het beroep door de eigenaar, is de executieverkoop nu uitgesteld.

Meer berichten