Logo hartvanwaddinxveen.nl
De klimaatstakers kwamen door Waddinxveen, hier wandelen ze op de Zuidkade.
De klimaatstakers kwamen door Waddinxveen, hier wandelen ze op de Zuidkade. (Foto: )

Klimaatstakers in de regen door Waddinxveen: 'leuk is anders'

  •   273 keer gelezen

Waddinxveen – In de stromende regen liepen de klimaatstakers donderdag 26 september de één na laatste etappe, door Waddinxveen. Met kletsnatte kleren wandelde de groep van zo'n 15 personen al zingend langs de Gouwe. "Leuk is anders, maar het is wel heel belangrijk," zei de 17-jarige Dana Seggev.

Door Myriam Dijck

De scholiere is net aan haar examenjaar van het VWO begonnen, maar spijbelt de hele week om aandacht te vragen voor het klimaat. Sinds vrijdag is ze te voet onderweg vanaf Wageningen om morgen in Den Haag aan te komen voor de nationale klimaatstaking op het Malieveld. "Mijn ouders en mijn school vonden het goed, zolang ik mijn huiswerk maar bijhoud."

De scholiere maakt zich al jaren zorgen over het klimaat. Als er nu geen actie wordt ondernomen dan is ze bang voor natuurrampen overal ter wereld met voedselschaarste en oorlogen tot gevolg. "Politici moeten de afspraken van het Parijs Akkoord naleven zodat de opwarming van de aarde onder anderhalf graden Celsius blijft. We moeten nu ingrijpen, anders zijn we te laat."

Onderweg heeft ze al veel mensen gesproken, maar nog niet iedereen lijkt overtuigd te zijn van de urgentie. "Veel mensen zeggen dat ze het klimaat belangrijk vinden, maar vervolgens willen ze niet gaan staken. Dan zeggen ze dat ze andere dingen te doen hebben of moeten werken. Dat vind ik een beetje laf."

In de papieren versie van Hart van Holland woensdag 2 oktober het volledige artikel. 

Meer berichten