Logo hartvanwaddinxveen.nl
Het huidige schooltje in Kenia. (foto: Peter de Hoog)
Het huidige schooltje in Kenia. (foto: Peter de Hoog) (Foto: )

Waddinxvener zet zich in voor kansarme kinderen in Kenia

  •   137 keer gelezen

Waddinxveen - Peter de Hoog, inmiddels de vijftig gepasseerd en woonachtig in Kenia, wil een nieuw schoollokaal bouwen. Het schooltje dat hij twee jaar geleden in Kenia heeft opgericht samen met zijn vrouw, is te klein om door te groeien. En dus zoekt hij naar wegen om geld bijeen te sprokkelen.

De Hoog groeide op in Waddinxveen en werkte 25 jaar in de IT bij een verzekeringsbedrijf in Gouda. Na een verblijf in Namibië bleek hij besmet te zijn met het Afrikavirus en kroop het bloed waar het niet gaan kan. Na een lange voorbereiding vertrok hij in 2014 in een omgebouwde safaricamper naar Afrika. In Kenia ontmoette hij zijn vrouw die zich toen al bezighield met de kansarme kinderen in Nakuru. Per mail laat De Hoog weten: "In onze directe omgeving hebben duizenden kinderen geen kans op basisonderwijs, ondanks het feit dat de openbare scholen 'gratis' zijn. Er dient een soort toelatingsexamen gedaan te worden en de meeste kinderen hier kunnen amper lezen of schrijven."

Getto
Om de situatie van de kinderen te verbeteren, hebben De Hoog en zijn vrouw twee jaar geleden een klein schooltje opgericht. Er wordt onderwijs geboden aan zo'n vijftig kinderen in de leeftijd van 3 tot 7 jaar. De Hoog heeft het plan opgevat om door te groeien naar een school waar 150 kinderen onderwezen kunnen worden. Hij verwijst naar www.doneeractie.nl/actie/36613.
Zonder opleiding zijn de kinderen volgens De Hoog gedoemd te blijven overleven in het getto van de sloppenwijken. Het beoogde klaslokaal zal gedeeltelijk van steen en metaalplaat worden, maar zal meer licht en comfort (koeler) bieden dan de huidige klaslokalen. Tevens dient het klaslokaal uiteraard helemaal nieuw ingericht te worden. De Hoog: "En van een klein gedeelte van het geld willen we ook langs het bestaande gebouw zitplaatsen maken zodat de kinderen tenminste niet meer in het gras hun lunch moeten opeten, maar lekker in de schaduw op een bankje."

Meer info: www.lagca.center. https://www.doneeractie.nl/actie/36613

Meer berichten