Logo hartvanwaddinxveen.nl
voormalig gemeentehuis. (archieffoto Hart van Holland)
voormalig gemeentehuis. (archieffoto Hart van Holland)

College legt motie naast zich neer

  •   127 keer gelezen

Waddinxveen - Het voormalige gemeentehuis moet toch maar gewoon gesloopt worden. Het college van burgemeester en wethouders legt de motie van de raad om ontwikkelaars nog eens de kans te bieden het gemeentehuis te transformeren, naast zich neer.

De vorige poging om het gemeentehuis te verkopen en onder voorwaarden aan te passen, mislukte. Het eindigde zelfs in een rechtszaak. Door het college werd vervolgens voorgesteld het voormalig gemeentehuis te slopen en te bestemmen voor woningbouw. Dit plan werd door de raad in juli geblokkeerd in de vorm van een motie waarbij burgemeester en wethouders met klem werd gevraagd om alle partijen die mogelijk interesse hebben voor transformatie van het oude gemeentehuis, uit te nodigen voor het doen van een aanbieding.

In een memo laat het college nu weten dat er juridisch en financieel gezien zoveel haken en ogen aan zitten, dat het heeft besloten de motie naast zich neer te leggen. Het opnieuw voorbereiden van een aanbestedingsprocedure brengt plankosten met zich mee die worden geschat op circa 20.000 euro. Een aanbestedingsprocedure kost niet alleen geld maar ook veel tijd waarin de vaste lasten en het leegstandsbeheer van het pand ook doorlopen. Die kosten worden door de gemeente geraamd op 50.000 euro per jaar. En dan is er nog de verplichting om deels te voldoen aan sociale woningbouw. Mocht dat op deze locatie niet gaan lukken, wordt die ambitie als het ware doorgeschoven naar een andere ontwikkellocatie en gaat het daar mogelijk knellen.

Meer berichten