Logo hartvanwaddinxveen.nl
Theo kon zijn diamanten bruiloft met Ria gelukkig even thuis vieren en ontving bloemen van de burgemeester.
Theo kon zijn diamanten bruiloft met Ria gelukkig even thuis vieren en ontving bloemen van de burgemeester. (Foto: )

Echtpaar Willemstein: 'We hebben elkaar ontmoet in bed'

  •   252 keer gelezen

Waddinxveen - De 83-jarige Ria Willemstein-Windhorst kijkt dinsdag 10 september uitdagend de versierde woonkamer rond waar vier van haar vijf kinderen en een kleinkind aanwezig zijn. "Ja, ik kan er niets aan doen, het is echt zo. We hebben elkaar echt leren kennen in bed."

Ria had als tiener tuberculose en lag in een sanatorium in Soest. "Jongens en meisjes lagen apart en ik ben een keer, samen met een vriendin, naar de jongens toe geslopen. En daar lag Theo." Nu is Theo 85 jaar en is hij 60 jaar getrouwd met Ria. Op zaterdag 28 september wordt het diamanten huwelijk gevierd, in Avifauna.

Zij is geboren in Boskoop, hij in Ridderkerk. "Na hun ontmoeting duurde het 5 jaar om aan elkaar te wennen", vertelt Ria. Zoonlief kopt 'm erin: "En daar zijn ze nog mee bezig, met aan elkaar wennen." De broers en zussen grinniken. Toen Theo bij een botenbouwer in de regio kwam werken, is het stel uiteindelijk in Waddinxveen terecht gekomen. Eerst ging hij als bankwerker aan de slag, later kwam hij wegens gezondheidsklachten terecht bij administratie. Uiteindelijk heeft hij ook nog ruim 14 jaar gewerkt bij een garagebedrijf. "Ik heb van alles gedaan, de monteurs geholpen, aan de pomp gestaan. Ik wist altijd meteen wie er zin had in een praatje en wie niet."
Ria was al die jaren druk in de weer met hun vijf kinderen (3 zonen en 2 dochters). Daarnaast hielp ze bij gezinnen thuis die te maken hadden met een ziek gezinslid. Toen Theo thuis kwam te zitten, hij was pas 57, heeft hij zich ingezet voor een stichting die hulp bood in Israël. "Dat heb ik jaren gedaan. Ik heb onder andere in de gaarkeuken gestaan." En ook samen zijn de Willemsteins naar Israël geweest, op vakantie. Maar de laatste jaren zit een vakantie er niet meer in. Ria is slecht ter been en Theo heeft een 'stroke' gehad in januari en zit sindsdien in Ronssehof in Gouda. Hij wacht op een plek in een verpleeghuis. "Thuis wonen is geen optie meer", vertelt Ria. "Dat is wel moeilijk na zoveel jaar huwelijk. Ik ga wel heel vaak op bezoek. Met de regiotaxi of ik rijd met een van de kinderen mee. Gelukkig hebben we als familie heel veel aan elkaar. Dat is erg fijn."

Meer berichten