Logo hartvanwaddinxveen.nl
In juni 2018 werd de gerenoveerde Dorpstraat heropend.
In juni 2018 werd de gerenoveerde Dorpstraat heropend.

Sterfconstructie winkelstrips van de baan op Luifelbaan na

  •   162 keer gelezen

Waddinxveen - 'De uitstraling van het winkelgebied aan de Luifelbaan laat te wensen over, er is al jaren sprake van leegstand en de ondernemers hebben aangegeven niet gebonden te zijn aan de locatie.' Het college van burgemeester en wethouders ziet er weinig heil meer in en wil dat de eigenaar van het centrum een beslissing neemt over de toekomst van het centrum of inzet op transformatie.

Dit staat in de nieuwste winkelvisie dat het vervolg is op de detailhandelsvisie van vorig jaar en waarin gesproken werd over 'organisch afbouwen'. Thon Bostelaar, voorzitter van de commissie Retail van het Ondernemers Platform Waddinxveen (OPW) reageerde toen: "Ik weet niet wat de wethouder met organisch afbouwen bedoelt, ik ken de term niet, maar ook kan ik haar conclusie niet uit de detailhandelstructuurvisie halen. Dat er met de Luifelbaan een probleem is, is bekend. Daar is veel leegstand en daar moet wellicht iets met de hele wijk gebeuren, maar dat is mijn persoonlijke mening. Maar afbouwen van de overige winkelstrips, dat is volgens mij nooit aan de orde geweest. En dan moet je bedenken dat op de voormalige Roskamlocatie nog detailhandel bij gaat komen. Hoe wil de wethouder dat gaan uitleggen? Dit geeft heel veel onrust bij de winkeliers."

Die inschatting klopte en de vorige visie sneuvelde dan ook. In februari van dit jaar werd door de raad een motie ingediend om tot een aangepaste visie te komen. In deze nieuwste versie wordt de Luifelbaan als 'onvolledig buurtcentrum' aangemerkt en de Ieplaan en de Dorpsstraat (in 2018 gerenoveerd en heropend) worden neergezet als 'kleine winkelgebieden met bijzondere functie'. Het toekomstperspectief van laatstgenoemde gebieden, wordt positief bevonden. De winkels functioneren goed en ook in opvolging wordt voorzien. Over de levensverwachting van het Gouweplein, Waddinxveen Zuid en Waddinxveen Noord bestaan geen twijfels.

Woensdag is door de gemeenteraad over de aangepaste visie gesproken. De reacties zijn te lezen in de papieren versie van Hart van Holland die op 18 september verschijnt. 

Meer berichten