Logo hartvanwaddinxveen.nl
Bas van der Lugt in duel met een speler van Rohda'76.
Bas van der Lugt in duel met een speler van Rohda'76.

Slechte bekerbeurt van Be Fair

  •   110 keer gelezen

VOETBAL

Waddinxveen – Be Fair is het bekertoernooi slecht begonnen. Op eigen veld werd een verrassende nederlaag geleden tegen vierdeklasser Rohda'76 (3-4). "We hebben onszelf voor schut gezet", was trainer Bert de Best hard in zijn oordeel.

Door Erik van Leeuwen

De Zoetermeerse oefenmeester had daags na het winnen van de Veltins Cup op sportpark 't Suyt nog gezegd dat Be Fair het aan zijn stand verplicht was om in een poule met vierdeklassers Rohda'76 en Stolwijk en derdeklasser FC Perkouw de volgende ronde te bereiken. Na het verlies tegen het Bodegraafse Rohda'76, dat vorig jaar nog met 7-1 werd verslagen, is dat allesbehalve een zekerheid. "We gooien onze kansen meteen weg", zei De Best. "Als Rohda nog één keer wint en een keer gelijk speelt, zijn wij de pineut, want alleen de nummer één plaatst zich voor de knock-out fase." Volgens De Best was op de zege van de gasten niets af te dingen. "Het was van onze kant vreselijk slecht. Het was de slechtste wedstrijd onder mijn leiding. Onderschatting was het niet, lamlendig wel."

Be Fair kende voor eigen publiek nog een bliksemstart. Door doelpunten van Leslie van den Berg en Wilfried Smit leek de Waddinxveense formatie af te stevenen op een zorgeloze middag (2-0). De thuisploeg had bovendien veel balbezit. Het spel werd echter steeds slordiger. Na de aansluitende treffer van de bezoekers zorgde Rogillio Swaalep voor de 3-1. Met Swaalep was volgens De Best meteen de enige speler genoemd die een 'kleine' voldoende haalde. De aanvaller viel echter na een half uur geblesseerd uit met een enkelblessure en dat kwam het spel van de gastheren niet ten goede. Voor rust maakte Rohda nog de 3-2 (lob over doelman Rick van Hattum die te ver voor zijn doel stond), na de pauze werd het bij Be Fair van kwaad tot erger. "Het is heel moeilijk om een wedstrijd die je niet goed begint nog onder controle te krijgen", constateerde De Best. "Dat lukte ons dus niet."

Meer berichten