Logo hartvanwaddinxveen.nl
Rinske Wolters heeft zich in de basis gespeeld.
Rinske Wolters heeft zich in de basis gespeeld.

Start Korbis vol tegenslagen

  •   151 keer gelezen

KORFBAL

Waddinxveen - Korbis begint zaterdag aan de veldcompetitie, maar de Waddinxveense formatie lijkt nog niet klaar voor de start. Afgelopen zaterdag verloor het van ONDO uit 's-Gravenzande (13-20). Trainer Marco van Leeuwen legt de nadruk op maximaal plezier. "Dat is onze doelstelling."

Door Erik van Leeuwen

Voor de nieuwe oefenmeester was het een voorbereiding vol tegenslagen. Hij heeft al een uitdaging om de leegte die Maik Hoogendoorn (naar Nieuwerkerk) en Remco Sliedrecht (lager gaan spelen) achter lieten, te vullen en kreeg vervolgens ook nog eens te maken met het wegvallen van Dirk Uitbeijerse. De speler was net weer teruggekeerd van een blessure, toen hij bij één van de eerste trainingen van dit seizoen opnieuw zwaar geblesseerd raakte. Het persoonlijke drama had tot gevolg dat ook Paula Uitbeijerse, echtgenoot van de speler, zich terugtrok uit de selectie. Daarmee raakte Korbis in één klap twee potentiële basisspelers kwijt. "We verliezen kwaliteit, maar we komen ook meteen erg dun in de spelers te zitten", concludeert Van Leeuwen. Korbis heeft net genoeg spelers voor het eerste en het tweede. Los van de aantallen weet Van Leeuwen ook dat Korbis fors aan kwaliteit heeft ingeboet. Hij maakt zich dan ook geen illusies voor het nieuwe veldseizoen. Vorig seizoen handhaafde Korbis zich voor het eerst in de eerste klasse en als de club dat opnieuw doet, zal dat worden gezien als een prestatie van formaat. "Het voordeel is dat we in een poule zitten met vier ploegen waartegen we beslist niet kansloos zijn", zegt Van Leeuwen. "Maar dan zullen we het scorend vermogen wel omhoog moeten schroeven." In de laatste wedstrijd zaterdag tegen ONDO bleef Korbis in de zinderende hitte steken op dertien treffers. Daarmee win je in de eerste klasse geen wedstrijd, weet de trainer ook. Daarom is alle aandacht tijdens de training gericht op betere keuzes maken in de aanval. "Niet lukraak schieten, maar je beste kans pakken."

Rinske Wolters, Bart Nuijtens en Johan van 't Hoff completeren dit seizoen de basisacht, die verder bestaat uit Rick Hagen, Dunja Vermulm, Maaike van 't Hoff en Benjamin en Stefanie Visser. Zijn er al twijfels over het scorend vermogen, aan de inzet van zijn spelers ligt het volgens Van Leeuwen niet. "Dit is een ploeg die niet snel opgeeft. Dat is een belangrijk wapen. Of het genoeg is weet ik niet."

Meer berichten