Logo hartvanwaddinxveen.nl
Station Waddinxveen Noord moet plaats maken voor een nieuwe inrichting. (tekst en foto: Myriam Dijck)
Station Waddinxveen Noord moet plaats maken voor een nieuwe inrichting. (tekst en foto: Myriam Dijck)

Waddinxveen Noord maakt plaats voor nieuw station

  •   515 keer gelezen

Waddinxveen – Het oude perron van Waddinxveen Noord is afgelopen week afgebroken om plaats te maken voor een compleet nieuw station. Tot en met zondag 8 september rijden er geen treinen.

Het perron en stationsplein ondergaan een complete metamorfose waarmee het bij voltooiing van 'alle gemakken zal zijn voorzien', aldus ProRail. Het perron krijgt een nieuw entree met trap en een oprit voor rolstoelgebruikers, de parkeerplekken en fietsenstalling worden anders gesitueerd en de oude, metalen bankjes worden vervangen door bredere, houten banken.

Sinds vorige week worden er door de NS bussen ingezet om reizigers naar hun bestemming te brengen. David (19) moest afgelopen vrijdag voor school naar Utrecht. "Ik heb er eigenlijk niet zo veel last van. Het duurt iets langer maar de bus gaat direct door naar Gouda waar ik toch moet overstappen."

Dick Huizinga (77) is kritischer. Hoewel hij meent dat het vervangend busvervoer vooralsnog goed is geregeld, had hij ook verwacht dat de chauffeurs de bustijden zouden kennen. "Maar de chauffeurs wisten eigenlijk niet goed tot hoe laat de bussen rijden. Ik mis het totaaloverzicht van de situatie." Hij is wel blij dat het station wordt aangepakt. "De bankjes zaten helemaal niet lekker en eigenlijk was het hele station een beetje een oud zootje."

In dezelfde periode wordt ook station Waddinxveen aangepakt. Tot en met zondag 1 september rijden er helemaal geen treinen op het traject Alphen aan den Rijn – Gouda. Touringbussen met aangepaste diensttijden worden ingezet als vervangend vervoer. De werkzaamheden rondom Waddinxveen Noord duren een week langer, tot en met 8 september.

In de laatste week rijden er pendelbusjes van Noord naar Waddinxveen-centrum. In het centrum van Waddinxveen zijn de werkzaamheden minder ingrijpend. Het perron daar blijft behouden, maar alles wat erop staat, wordt afgebroken en vervangen, tot en met de tegels aan toe. Daarnaast wordt de oploop verlengd om aan de richtlijnen van de NS te voldoen. Voor het uitvoeren van de werkzaamheden is een deel van het fietspad langs het Spoorpad afgezet.

Meer berichten