Logo hartvanwaddinxveen.nl
Het Groot Nederlands Klassiek Koor 1 treedt binnenkort op in Rotterdam, samen met soliste Sterre van Boxtel. (Foto:pr)
Het Groot Nederlands Klassiek Koor 1 treedt binnenkort op in Rotterdam, samen met soliste Sterre van Boxtel. (Foto:pr) (Foto: )

Groot Nederlands Klassiek Koor 2 binnenkort van start

  •   90 keer gelezen

Regio - Het Groot Klassiek Koor- en orkest onder leiding van Martin Zonnenberg startte afgelopen jaar met 500 zangers uit heel Nederland en vertolkte highlights uit de klassieke muziek. Het slotconcert van dit koor vind plaats op zaterdag 7 september in De Doelen in Rotterdam en wordt uitgevoerd samen met mannenkoren uit Waddinxveen en Nijkerk onder leiding van Martin Mans.

Kaarten voor dit concert zijn te koop via www.dedoelen.nl. Soliste Sterre van Boxtel werkt ook mee aan het concert. Na dit slotconcert zal vervolgens het Groot Nederlands Klassiek 2 worden geïntroduceerd. In heel Nederland kunnen zangliefhebbers (gericht op klassiek) zich opgeven om mee te doen. In januari starten de repetities (in totaal vier plus de generale repetitie). Er worden onder andere stukken vertolkt van Mozart (Te Deum KV 141), Mendelssohn, J. S> Bach en Gjeilo. Naast de repetities onder leiding van beroepsdirigenten wordt er ook enige thuisstudie verwacht. De concerten vinden plaats in diverse kathedralen in diverse provincies van Nederland en het slotconcert in Rotterdam. Het Groot Nederlands Klassiek Koor is een gemengd koor. Lid worden kan vanaf 15 jaar. Opgeven kan via de website www.klassiekkoor.nl.

Meer berichten