Logo hartvanwaddinxveen.nl

VVD pleit voor losse marktkramen

  •   144 keer gelezen

Waddinxveen - De fractie van de VVD in Waddinxveen heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van wethouders en burgemeester over de mogelijkheid voor ondernemers om een losse kraam neer te zetten voor de verkoop van bijvoorbeeld groente of vis rondom het Gouweplein.

De VVD is van mening dat standhouders ook een plekje verdienen in het centrum (en niet alleen op marktdagen). Bij de opening van het Gouweplein in 2014 zijn afspraken gemaakt over losse marktkramen; eerst zouden de panden op het Gouweplein gevuld moeten worden en de gevestigde winkeliers de kans moeten hebben hun 'dure huur', zoals de VVD het omschrijft, waar te maken. Die afspraak ging over de duur van vijf jaar. 'Dat is bijna om", constateert de VVD. Hoe nu verder?

De fractie schrijft: "Wij begrijpen de keus om een aantal jaar te wachten, maar nu deze jaren voorbij zijn zouden ook losse standhouders een kans moeten krijgen.Wij pleiten er al lang voor dat de branchering op het Gouweplein moet worden losgelaten, want alleen dan is er meer diversiteit, en met losse standplaatsen zou je dit al een deel kunnen invullen." Ellen van Helden (VVD) voegt er desgevraagd aan toe: "Er is behoefte aan, want er mist nogal wat nu en dit zal het gehele Gouweplein ten goede komen." De VVD spoort de gemeente aan om over dit onderwerp in overleg te gaan met de eigenaar van het Gouweplein, Altera Vastgoed. (Archieffoto van de weekmarkt)

Meer berichten