Logo hartvanwaddinxveen.nl
Op de site van de politie werd deze foto getoond.
Op de site van de politie werd deze foto getoond. (Foto: )

Onrust door onbeheerd fietsje

  •   134 keer gelezen

Waddinxveen - De brandweer rukte op maandag 19 augustus uit voor een onbeheerd kinderfietsje langs de Zuidkade in Waddinxveen. De melder had het fietsje zien liggen en had er een akelig gevoel bij.

Toen de brandweer ter plaatse kwam, rees het vermoeden dat het om een fietsje ging dat vermoedelijk gedumpt was als afval. De brandweer heeft uiteraard toch alles gecheckt om uit te sluiten dat er inderdaad niets ernstigs aan de hand was.

Volgens de brandweer komt het regelmatig voor dat een dergelijke melding wordt gedaan. Via de website van de politie laat de hulpdienst weten wat er dan allemaal in gang wordt gezet: de brandweer wordt opgeroepen, de duikploeg van de brandweer komt volledig uitgerust ter plaatse, een ambulance wordt opgeroepen en soms ook een traumahelikopter.

Naast alle kosten die dit met zich meebrengt, doet dit - volgens de brandweer - ook wat met een mens. 'Melders, omstanders maar ook de mensen van de hulpdiensten leven op dat moment onder flinke spanning over wat er aan de hand zal zijn. De opluchting is groot als blijkt dat er geen kind in het water ligt. Blijft over een enorme kostenpost en een onprettig gevoel dat mensen zo onzorgvuldig met spullen omgaan, zonder na te denken over de gevolgen hiervan'.

Meer berichten