Logo hartvanwaddinxveen.nl
De Middelburgseweg. (foto: Nicole Lamers)
De Middelburgseweg. (foto: Nicole Lamers) (Foto: )

Provincie: geen uitzondering voor Middelburgseweg

  •   265 keer gelezen

Waddinxveen - Ondanks de boosheid onder de inwoners van de Middelburgseweg doet de provincie Zuid-Holland geen toezeggingen voor wat betreft het vervroegd schrappen van maatregel W19. Deze maatregel van het Beter Bereikbaar Gouweplan houdt in dat de weg wordt opgewaardeerd tot een doorgaande weg waar 80 kilometer per uur mag worden gereden.

Door Myriam Dijck

"We zijn druk bezig met het uitwerken van alle 26 maatregelen op draagvlak en haalbaarheid, waaronder deze. We nemen de zorgen van de inwoners serieus en zullen dit doorspelen naar de bestuurders," zegt omgevingsmanager Petra de Jong namens de provincie, die het verkeersplan aanstuurt. "In het voorjaar van 2020 is de politiek aan zet hierover te beslissen, onrealistische maatregelen zullen dan afvallen."

Woensdag 14 augustus zat het bewonerscomité Middelburgseweg samen met andere belangengroepen uit Boskoop Oost aan tafel bij de provincie om hun ongenoegen uit te spreken. Momenteel geldt op de Middelburgseweg, een oude veendijk die grotendeels omsloten is door sloten, een snelheidslimiet van 60 kilometer per uur. "Wij willen graag dat de maatregel zo snel mogelijk wordt geschrapt", zegt Mark Rotteveel, voorzitter van het bewonerscomité. Volgens de bewoners is de weg ongeschikt voor een hogere verkeersdruk. Bovendien zouden de kosten voor de aanpassingen onevenredig hoog zijn. "Een verspilling van gemeenschapsgeld én een degradatie van het gebied", werd eerder al geroepen.

Alternatieven
Rotteveel: "We snappen dat de verkeersproblematiek moet worden aangepakt. Daar willen we dan ook graag over meedenken en alternatieve voorstellen voor aandragen. De provincie zegt dat ze daar ook voor open staat." Over Beter Bereikbaar Gouwe wordt nagedacht door de provincie en verschillende partijen in Midden-Holland waaronder de gemeente Waddinxveen.

Meer berichten