Logo hartvanwaddinxveen.nl
De Moerkapelse stichting deelt hulpgoederen in Roemenië uit. (foto: pr)
De Moerkapelse stichting deelt hulpgoederen in Roemenië uit. (foto: pr) (Foto: CeesOudijk)

SKR sluit magazijn voorgoed

  •   157 keer gelezen

Moerkapelle - Nog één keer rijdt Stichting Kinderhulp Roemenië uit Moerkapelle met vrachtwagens vol kleding, schoenen en andere goederen naar Roemenië, daarna is het na dertig jaar over en sluiten.

Chauffeurs heeft de stichting nog genoeg, maar vrijwilligers voor het sorteren en verpakken zijn steeds moeilijker te krijgen. Ook lopen de financiën terug.
Per 1 augustus wordt geen kleding meer ingezameld. De tot dan toe ingezamelde spullen worden gesorteerd en verpakt voor het laatste konvooi dat op 7 november vertrekt en 15 november terugkeert.
In dat transport gaan ook de oude schoolmeubels van de Moerkapelse Rehobothschool mee, die begin dit jaar is verhuisd naar een nieuw gebouw. De meubels worden in Roemenië over vier scholen verdeeld.
SKR-voorzitter Teus Versloot, die in de juni-nieuwsbrief van de stichting schrijft dat het besluit om ermee op te houden met pijn in het hart is genomen, zag op tegen het mededelen van de beslissing in Roemenië: "Het zal heel moeilijk zijn voor hen, en voor ons, dat alles wat door de SKR al die jaren verzorgd is - onder andere de gaarkeukens, de naschoolse opvang, de medische posten - gaat stoppen."
Het sinds 2004 door de stichting gefinancierde jaarlijkse vakantiekamp blijft wel bestaan. Roemeense vrijwilligers begeleiden het zomerkamp ter plekke, dat de SKR mogelijk wil blijven maken 'zolang de financiële voorraad strekt'.

Meer berichten