Logo hartvanwaddinxveen.nl
Jill den Helder sprong met Denzel van het Vrankenhof naar een derde plaats.
Jill den Helder sprong met Denzel van het Vrankenhof naar een derde plaats.

Springruiter Jill van den Helder derde in Delft

  •   187 keer gelezen

PAARDENSPORT
Waddinxveen - TTC-springtalent Jill van den Helder van ruitersportvereniging Reigerburgh Waddinxveen en haar paard Denzel van het Vrankenhof Z werden onlangs derde van Zuid-Holland in de klasse L springen paarden in Delft.

Na twee manches waren er in de klasse L slechts 4 van de 26 combinaties foutloos. De barrage ging tussen Caitlyn Krijger, Eline Borst, Caitlin Snel en Jill van den Helder. De Waddinxveense moest als laatste deelnemer starten in de barrage.

Door een pechbalk, die net aangetikt werd en niet in de lepels bleef liggen, eindigde ze op de derde plaats en greep daardoor net naast een startbewijs voor de Hippiade volgende maand in Ermelo.
Caitlyn Krijger wist Her Lucky Bella in de barrage het snelste zonder fouten rondt te rijden, wat haar de kampioenstitel opleverde. Ook reservekampioen Eline Borst bleef met Estrade SB foutloos in de barrage, maar was 2 seconden langzamer. Dat was nog wel goed voor een afvaardiging naar de landelijke outdoorkampioenschappen.
Coach Leroy Hernandez van Jill van den Helder is trots op zijn pupil: "Ze ging de strijd echt aan en reed onwijs goed. Ik ben super trots op Jill en dat mag ze zelf ook zeker zijn."

Meer berichten