Logo hartvanwaddinxveen.nl
Karin Brandhorst (links) deelde haar Vierdaagseverhaal met de redactie van Hart van Holland.
Karin Brandhorst (links) deelde haar Vierdaagseverhaal met de redactie van Hart van Holland.

'Veel zweet, weinig blaren' voor Waddinxveense vierdaagseloper

  •   289 keer gelezen

Ook dit jaar hebben verschillende doorzetters uit Waddinxveen meegelopen in de vierdaagse van Nijmegen. De 103e editie van het grootste, meerdaagse wandelevenement ter wereld begon vorige week dinsdag. Op vrijdag 19 juli gingen ruim 41.000 lopers de finish, onder wie Karin Brandhorst en Ad Lafeber.

"Wat was het weer een feestje die vier dagen", schrijft Karin Brandhorst. Na 160 kilometer en veel zweet – maar gelukkig niet al te veel blaren – liep zij (links) samen met Jan Sekeris (midden) en Marco Brandhorst (rechts) om half 5 over de finish.

"Terugkomend op de camping na vier dagen wandelen, denk je wel eens: 'waarom loop ik de Nijmeegse vierdaagse?'", vroeg Ad Lafeber zich hardop af. Gelukkig kan hij zelf meerdere antwoorden bedenken. "Één ervan wil ik wel delen. Op de vierde dag, vlak voor het begin van de Via Gladiola, loop je langs het Radboud Ziekenhuis. Daar had het personeel vijftien bedden langs de weg gezet met patiënten waarvan je in één oogopslag kunt zien dat zij geen van allen ooit nog een vierdaagse zullen lopen, en misschien wel nooit meer van dat bed af zullen komen."
Voor Lafeber was dat het moment waarop hij zich realiseerde hoe dankbaar hij is dat hij wél mee kan doen. "Na al het feestgedruis, muziek en gezang besef ik dan dat ik heel veel geluk heb dat ik op 74-jarige-leeftijd nog vier keer veertig kilometer kan en mag lopen. Met dank aan een geweldige organisatie en het mooie wandelweer."

Meer berichten