Logo hartvanwaddinxveen.nl
Staringlaan 19. (foto:archief Hart van Holland)
Staringlaan 19. (foto:archief Hart van Holland) (Foto: )

Dwangsom van 3 ton betalen

  •   614 keer gelezen

Waddinxveen - De eigenaar van het leegstaande bedrijfspand aan Staringlaan 19 moet een dwangsom van drie ton betalen. Het college van burgemeester en wethouders had de eigenaar vorig jaar al gesommeerd om het asbest uit het pand te verwijderen. De eigenaar gaf geen gehoor aan deze oproep en dus besloot de gemeente uiteindelijk om de opgelegde dwangsom te gaan vorderen. Tegen dit besluit maakte de eigenaar van het bedrijfspand bezwaar.

De commissie bezwaarschriften meent dat het college rechtmatig heeft gehandeld en hoeft daarom niet van invordering af te zien. En dus zal de eigenaar van het verpauperde bedrijfspand met geld over de brug moeten komen. Of hij spant een rechtszaak aan bij de bestuursrechter in Den Haag, die mogelijkheid is er ook nog.

'Verpauperd
bedrijfspand al langer doorn in het oog'

Het verpauperde bedrijfspand is al langer een doorn in het oog van de gemeente. Onlangs stelden de fracties van het CDA en PCW nog vragen over het pand in de raadsvergadering. De belangrijkste reden om opheldering te vragen was het veiligheidsrisico. Er zou namelijk sprake zijn van illegaal gebruik (woning). Ook zou een keer geprobeerd zijn vuurtje te stoken. Volgens PCW een levensgevaarlijke situatie, omdat het pand vol zou zitten met materiaal dat asbest bevat. "Als er brand uitbreekt, hebben we een groot probleem. Er ligt een woonwijk naast", aldus Jannes Berghout eerder. Op last van burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis werden eerder al hekken geplaatst.
In 2016 sloot het toenmalige college een principe-overeenkomst met een ontwikkelende partij. Die wilde de bedrijfspanden omtoveren tot 94 appartementen. CDA-raadslid Van Arkel: "De plannen zagen er goed uit." Maar nadat er asbest in het complex was geconstateerd bleef het stil tot de dag van vandaag.

Meer berichten