Logo hartvanwaddinxveen.nl
De partner van Plaizier speldt het zilveren hefje op terwijl de wethouder  toekijkt. (foto en tekst: Annette vd Berg)
De partner van Plaizier speldt het zilveren hefje op terwijl de wethouder toekijkt. (foto en tekst: Annette vd Berg) (Foto: )

Zilveren hefje voor kampioen pistoolschieten

  •   124 keer gelezen

Waddinxveen – Arjen Plaizier werd in mei Nederlands kampioen pistoolschieten. Een prestatie waarvoor hij woensdag 17 juli het zilveren hefje kreeg van wethouder Hannie van der Wal; de gemeentelijke onderscheiding voor sportprestaties.

In mei vonden in Leeuwarden de Nationale kampioenschappen schieten plaats. Plaizier moest bij de wedstrijd invallen voor een andere schutter. Met slechts anderhalf jaar schietervaring had hij niet verwacht dat hij zo goed zou scoren dat hij en zijn twee teamgenoten kampioen werden bij de disciplines Standaard Pistool en Meesterkaart Licht. Het trio vestigde bij Meesterkaart Licht bovendien een nieuw Nederlands record. Plaizier heeft talent voor pistoolschieten, maar volgens zijn vrouw Wilma was zijn hoge score ook te danken aan de juiste uitrusting, het hebben van een goede dag en vooral veel trainen. De docent aan het hout- en meubileringscollege in Rotterdam en zijn vrouw verhuisden drie jaar geleden naar Waddinxveen. Toen het huis op orde was, zag Plaizier kans om lid te worden van de Koninklijke Schiet Vereniging (KSV) in Rotterdam. Schieten is een sport die zijn schoonfamilie al generaties lang beoefent. Wilma schiet ook, maar niet in wedstrijdverband. "Liquidaties gebeuren met illegale wapens in het criminele circuit. Dat heeft niets met de schietsport te maken. Je moet bijna een modelburger zijn om lid te mogen worden van een schietvereniging", zegt Plaizier.

De regels van de schietsport zijn streng. Periodiek is er politiecontrole op de wapens, op de kluis waarin de wapens worden bewaard en op het vervoer ervan. Bij een verkeersovertreding voor te snel rijden of met teveel alcohol achter het stuur, wordt een wapenvergunning zelfs ingenomen. Terecht vindt Plaizier want als het mis gaat, kan het flink mis gaan. Gelukkig gebeurt dat weinig, maar de schietpartij in Alphen aan de Rijn (bij de Ridderhof, red.) ligt nog vers in het geheugen. In Nederland zijn er 42.000 sportschutters, maar publiciteit over de sport is beperkt door het negatieve imago. Jammer vinden Arjen en Wilma. Schieten is een sport die je tot op hoge leeftijd kunt beoefenen.

Meer berichten