Logo hartvanwaddinxveen.nl

Schapendrijven in Waddinxveen

  •   166 keer gelezen

Waddinxveen - Op het terrein voor het distributiecentrum van Lidl is het afgelopen weekeinde de voorronde schapendrijven gehouden voor het WK in Engeland in het jaar 2020. De 18-jarige Didi Woning uit Bergschenhoek hoopt daarbij te zijn.

"Ik mag al naar het WK voor de jeugd (tot 21 jaar), maar ik hoop eigenlijk deel uit te gaan maken van het team voor volwassenen. Ik ben nu in Waddinxveen als negende geëindigd van de ruim 120 deelnemers, dus dat is op zich niet slecht."

Het WK wordt om de drie jaar gehouden. Om je hiervoor te kwalificeren, moet worden meegedaan aan voorrondes. Woning is schaapsherder van beroep. "Ik heb hiervoor een opleiding genoten in de buurt van Arnhem. Wat ik er zo leuk aan vind? Ik vind het gewoon heerlijk om met honden en schapen te trainen. Heel veel mensen denken dat ik hele dagen onder een boom zit als schaapsherder, maar het is echt heel hard werken. Fysiek is het ook zwaar. Ik zet minimaal 20.000 stappen per dag. Het trainen met honden is heel verfijnd werk. Ik vind het heel fijn en eerlijk werk. Wat je erin stopt, komt er ook uit."

Bij de voorronde in Waddinxveen moesten de deelnemers in een kwartier tijd in een zo recht mogelijke lijn een parcours afleggen waarbij de 'handler' (de baas) op afstand de hond aanstuurt. Wat ze met schapen heeft? "Mijn moeder heeft altijd met schapen gewerkt en zo ben ik er eigenlijk mee in aanraking gekomen. Ik loop zelf met mijn hond en schapen in Brabant rond, richting de Belgische grens."

Meer berichten