Logo hartvanwaddinxveen.nl
Jeroen van Kouwen van de Dick Brunaschool maakte zich eerder deze maand al hard voor een gymzaal in Triangel.
Jeroen van Kouwen van de Dick Brunaschool maakte zich eerder deze maand al hard voor een gymzaal in Triangel. (Foto: )

Gymzaal Triangel blijft overeind als het aan wethouder ligt

  •   373 keer gelezen

Waddinxveen – Wethouder Hannie van der Wal is niet van plan een streep te halen door de plannen voor een nieuwe gymzaal in Triangel. Ondanks druk van het CDA en de PCW wil zij de gymzaal overeind te houden.

Door Erik van Leeuwen

Volgens Van der Wal geven de meest recente cijfers over het aantal leerlingen voor de komende jaren aan dat de komst van een nieuwe gymzaal noodzakelijk is voor het bewegingsonderwijs. "Eerst was het wenselijk, de cijfers maken het nu absoluut noodzakelijk", aldus de wethouder van sport en onderwijs. De gymzaal zou er in 2022 moeten zijn.

Een gymzaal of een buitenspeelplaats

PCW diende in de raadsvergadering op woensdag 10 juli een motie in om de gymzaal helemaal te schrappen. Volgens fractievoorzitter Martijn Kortleven is er geen tekort aan zaalruimte de komende jaren. Hij koppelde de nieuwbouw van een gymzaal aan de collegeplannen over groen. "We gaan aan de ene kant nuttige groenaanplant schrappen en ondertussen stenen stapelen terwijl niet is aangetoond dat dat al nodig is."

Het CDA vond dat het college moest kijken naar andere alternatieven. Het stelde een buitengymzaal voor. Fractievoorzitter Bastienne Prins noemde daarbij Oudenbosch als voorbeeld. Zo'n buitenspeelplaats zou negentig procent goedkoper zijn dan een normale gymzaal. D66, groot voorvechter van de gymzaal in Triangel, toonde zich bij monde van Fatima Kalai niet echt enthousiast. "En als het regent? Wat dan?"

"Een buitengymzaal met overkapping kan ook", reageerde Prins. "Ik hoop echt van harte dat het college er naar wil kijken. Het kan buitensporten en -spelen stimuleren."

Meer berichten