Logo hartvanwaddinxveen.nl

Proefbelasting bruggen

  •   126 keer gelezen

Waddinxveen - De gemeente gaat vanaf 8 juli een aantal betonnen verkeersbruggen onderzoeken op kwaliteit en toekomstbestendigheid. Het gaat om drie bruggen die elk ruim vijftig jaar oud zijn: Kouwe Hoek, Zuidelijke Rondweg en Willem de Zwijgerlaan die gecontroleerd gaan worden middels proefbelastingen.

De werkzaamheden tijdens de proefbelasting nemen per brug één dag in beslag. Tijdens die dag is er een omleidingsroute voor het verkeer. Op maandag 8 juli wordt de brug bij de Kouwe Hoek belast, op dinsdag 9 juli de brug bij de Willem de Zwijgerlaan en op woensdag 10 juli de brug aan de Zuidelijke Rondweg.

Gezien de leeftijd van de bruggen en de beperkte gegevens die over de bruggen beschikbaar zijn, is het belangrijk dat de werkelijke belastbaarheid van de bruggen kan worden aangetoond. Bij eerdere inspecties werd de belastbaarheid berekend aan de hand van rekenkundige modellen en visuele inspecties. Met een proefbelasting kan de werkelijke belastbaarheid en restlevensduur nauwkeurig worden bepaald. (foto: ter illustratie, bron: archief HvH)

Meer berichten