Logo hartvanwaddinxveen.nl
De baggerrun is altijd een populair onderdeel van het Woonfestival in Triangel.
De baggerrun is altijd een populair onderdeel van het Woonfestival in Triangel. (Foto: )

Nieuwbouwwijk Triangel is 'hot'

  •   232 keer gelezen

Waddinxveen – De deelnemers van de baggerrun door Park Triangel kregen zaterdag soms even wat verkoeling via een sproei-installatie, of door simpelweg in de modder te springen, maar de warmte leek het fanatisme en het enthousiasme van de renners niet aan te tasten. Daarnaast vond op het parkeiland het Woonfestival plaats. Park Triangel blijft een onverminderd populaire plek om te wonen, zo bleek zaterdag 29 juni.

Door David Zandbergen

Het was dan ook goed druk op het festival dat jaarlijks in de wijk Triangel wordt gehouden. In één van de witte partytenten staan de medewerkers van de ontwikkelaars en makelaars klaar om potentiële huizenkopers over de streep te trekken. Zoals de jonge Ilse en Ezra, die vanuit Ede zijn gekomen om de wijk in het 'echt ' te zien in plaats van alleen via internet.

Hun eerste indruk is goed. "Zover wij het nu kunnen zien, ziet de wijk er enorm mooi uit en is het hier gezellig", vindt Ilse. Banners waarop plattegronden van starterswoningen zijn geprint, geven het stel een indruk van wat er te koop is. "We hadden al even op de website gekeken, maar een festival zoals dat vandaag wordt gehouden, is de uitgelezen kans om te kijken of we hier ook daadwerkelijk willen wonen."

Even daarvoor hebben zij staan praten met Marelle de Bruin van ontwikkelaar BPD. "Wij krijgen allerlei vragen. Mensen willen weten welke huizen er zijn, maar ook hoe de warmtepompen werken."

Ruim een jaar geleden stond zij ook op het woonfestival. "We hebben een prima jaar gehad sindsdien, de verkoop gaat heel goed. We hebben inmiddels heel wat wijken op kunnen leveren, en er zijn er nog veel in aanbouw. Tot nu toe is het een positief ontwikkelende locatie."

"We krijgen heel veel positieve reacties van mensen die hier wonen. Ze vinden het fijn dat je niet in een bouwput komt te wonen, maar in een buurt die al af is. Dat wordt weer doorverteld aan vrienden en zo blijft het balletje rollen."

Dat geldt ook voor Ilse en Ezra: "Mijn moeder wees ons op deze wijk." Het zou zo maar kunnen dat Ilse en Ezra zich binnenkort Waddinxveners kunnen noemen. "Ik heb al wel gehoord dat we snel moeten zijn. We zijn in elk geval erg enthousiast."

Meer berichten