Logo hartvanwaddinxveen.nl
Nick Pikaar en Barbara Brouwer deelden handtekeningen uit.
Nick Pikaar en Barbara Brouwer deelden handtekeningen uit. (Foto: )

Warme afsluiting voor Korbis

  •   55 keer gelezen

KORFBAL
Waddinxveen – Voor de tiende keer hield korfbalvereniging Korbis zaterdag haar afsluitingsdag. Op een snikhete dag op het complex kon de jongste jeugd zich verkoelen bij het waterspektakel, de oudere jeugd en senioren werkten zich in het zweet.

Door Erik van Leeuwen

Dirko, speler van de C3 van Korbis, had het precies zo bedacht: met een oud wedstrijdshirt in de hand ging hij op handtekeningenjacht bij Barbara Brouwer en Nick Pikaar. "Dat shirt krijgt een mooi plekje. Misschien ga ik hem wel inlijsten", zei Dirko na zijn succesvolle 'klopjacht'.

Hij was één van de 41 B- en C-spelers die van de twee Oranje-internationals van TOP Sassenheim een clinic kregen. "We proberen elk jaar aansprekende en bekende namen te strikken", zegt Annemieke Boon van de organisatie. "Vorig jaar hadden we Leon Simons en Dani Hoogendoorn. Die laatste is hier ooit begonnen en speelt nu bij Nieuwerkerk. Daar loopt onze jeugd ook mee weg."

Dat het kwik tijdens de clinic opliep tot bijna dertig graden, leek de Korbis-spelers weinig te deren. De trukendoos mocht op aandringen van Brouwer en Pikaar helemaal open. Als slotonderdeel bracht de jeugd het geoefende voor een groot publiek in de praktijk. Korbis had sowieso voorzorgsmaatregelen genomen om de warmte het hoofd te bieden. "Normaal hebben we één tent voor de overkapping staan, nu twee. Dan kunnen de mensen zich wapenen tegen de zon. Straks hebben we namelijk ons mixtoernooi. Dat is op het heetste moment van de dag", aldus Boon. "We hebben ook via de mail en app iedereen het advies gegeven genoeg te drinken."

De jongste jeugd had in ieder geval weinig last van de warmte. Die mocht zich uitleven bij het traditionele waterspektakel. "Er ontbreken nog een paar kinderen die met hun ouders andere afspraken hadden op deze dag en die nu waarschijnlijk 'not amused' op de achterbank van de auto zitten", schat Boon in.

Meer berichten