Logo hartvanwaddinxveen.nl
Delen van de parkeergarage zijn nog afgezet voor herstelwerkzaamheden. (foto: Nicole Lamers)
Delen van de parkeergarage zijn nog afgezet voor herstelwerkzaamheden. (foto: Nicole Lamers)

Balk parkeergarage Gouweplein mogelijk naar beneden gekomen door vandalisme

  •   301 keer gelezen

Waddinxveen - De balk van de parkeergarage onder het Gouweplein die recent naar beneden kwam is mogelijk naar beneden gekomen door vandalisme. Dat is de inschatting van een ooggetuige die tijdens de bewuste vrijdagavond 21 juni in de parkeergarage was.

Door Myriam Dijck

"Ik stond bij mijn auto om boodschappen in te laden toen ik een knal hoorde. Ik draaide me om en zag dat er een balk naar beneden was gekomen, op de plek waar net twee fietsers reden." Het zou gaan om jeugdige fietsers. "Toen ik uit de garage wegreed zag ik diezelfde fietsers bij de overgang staan en heb ze erover aangesproken, maar ze zeiden dat ze er niks mee te maken hadden."
Volgens een woordvoerder van de politie loopt er geen onderzoek naar het incident. "Op dit moment is er geen aanleiding om mogelijke camerabeelden te achterhalen."
Het loskomen van de balk volgt op een reeks scheuren die eerder in het plafond van de garage zijn verschenen. De schade, die volgens de gemeente zou zijn ontstaan door het gebrek aan glijfolie waardoor wrijving tussen de betonplaten niet wordt opgevangen, is alleen cosmetisch en inmiddels grotendeels herstelt. Een deel van de garage is nog wel afgezet voor de herstelwerkzaamheden.

Meer berichten