Logo hartvanwaddinxveen.nl
Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis prees de vrolijke schilderingen. (Foto:pr)
Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis prees de vrolijke schilderingen. (Foto:pr) (Foto: Oscar van der Wijk)

Kinderen vrolijken onderdoorgang op

  •   keer gelezen

Waddinxveen - De onderdoorgang van de flat aan De Wingerd ziet er vrolijk uit. Apen, bomen en vlinders sieren de muren. De schilderingen zijn aangebracht door kinderen uit de buurt. Zij nodigden burgemeester Nieuwenhuis uit om een kijkje te komen nemen, hetgeen woensdag 26 juni gebeurde.

Vol trots toonden de kinderen en hun ouders het schilderwerk dat de onderdoorgang van de flat een stuk vrolijker maakt; het resultaat van het project BuurtThuis. BuurtThuis is een thuis voor bewoners midden in de buurt. Een laagdrempelige plek waar bewoners en professionals elkaar ontmoeten. Het idee erachter is dat bewoners elkaar spreken en diensten of goederen kunnen uitwisselen, waardoor zij zich onderling en met de buurt verbonden voelen.

Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis zei het het 'super' te vinden dat hij was uitgenodigd bij de feestelijke bijeenkomst. Zo hoefde hij met dit warme weer niet te vergaderen. "We kunnen wel plannen maken op het gemeentehuis, maar wat we echt graag zien en wat ook belangrijk is, is dat mensen het in hun eigen buurt goed en gezellig hebben met elkaar. Niet alleen de ouderen maar ook kinderen". Vervolgens telde hij samen met de aanwezigen af en stormden alle kinderen door een papieren wand waardoor de beschilderde onderdoorgang zichtbaar werd. Voor het project BuurtThuis heeft Woonpartners Midden-Holland bewust gekozen voor De Wingerd. Het is een buurt met de nodige leefbaarheidsproblemen en een diversiteit aan culturen.

Meer berichten