Logo hartvanwaddinxveen.nl
Het was er prima weer voor om op je buik over een glijbaan te glijden.
Het was er prima weer voor om op je buik over een glijbaan te glijden. (Foto: )

Buitenspeelmiddag op terrein van ASW valt in de smaak

  •   45 keer gelezen

Waddinxveen- Zeker honderdtachtig kinderen vermaakten zich woensdag 26 juni met opblaasattracties en allerlei andere activiteiten tijdens de buitenspeelmiddag op het terrein van voetbalvereniging ASW aan de Sniepweg. Een week eerder maakten de weersverwachtingen het noodzakelijk om de buitenspeeldag af te lasten. Dankzij het uitstel konden de kinderen genieten van het beste weer dat voor een dergelijk evenement bestaat.

Door Annette van den Berg

Meer dan 180 kinderen tussen de 2 en 12 jaar kwamen naar het ASW-terrein. "Daar worden we helemaal blij van", zei Hilda van der Sloot, een van de organisatoren van de Waddinxveense buitenspeelmiddag. De kinderen konden zich onder andere uitleven met balspelen, kegelspelen, minimidgetgolf, steppen, balansballen en skippyballen. Favoriet waren echter de drie grote opblaasattracties: een waterbuikglijbaan, mega-levend-tafelvoetbal en een stormbaan van 23 meter lang.

Het evenement stond oorspronkelijk gepland voor 19 juni, maar moest toen worden afgeblazen. De weersverwachtingen waren dusdanig dat de verhuurder van de opblaasbare attracties het niet aandurfde om de attracties op te stellen. Met regen en onweer op een open veld zou dat te gevaarlijk zijn. Het lukte de organisatie om het een week later opnieuw te proberen en 19 vrijwilligers te regelen.
De buitenspeelmiddag Waddinxveen werd georganiseerd door het wijkplatform Zuidplas-Triangel voor alle kinderen. Ondanks de vele positieve reacties kan Janssen niet zeggen of er volgend jaar weer een buitenspeelmiddag komt. "Daarover nemen we in de loop van dit jaar een besluit."
Woensdag 12 juni vond de Nationale Buitenspeeldag plaats; een initiatief van Jantje Beton om kinderen te stimuleren meer buiten te spelen. Dan is in Waddinxveen de avondvierdaagse, dus zou het evenement sowieso een week later zijn. Dat werden uiteindelijk twee weken.

Meer berichten