Logo hartvanwaddinxveen.nl
De brandweer rukte deze week twee keer uit voor een bermbrand op bedrijventerrein Coenecoop. (foto: Rob de Jong/112hm.nl)
De brandweer rukte deze week twee keer uit voor een bermbrand op bedrijventerrein Coenecoop. (foto: Rob de Jong/112hm.nl) (Foto: )

Twee keer kort achter elkaar bermbrand op Coenecoop

  •   112 keer gelezen

Waddinxveen - De brandweer moest deze week twee keer uitrukken voor een bermbrand op bedrijventerrein Coenecoop. De branden op dinsdag en op woensdag scheelden qua locatie nog geen honderd meter van elkaar.

Woensdagmiddag 26 juni even voor half 6 was het raak en werd de brandweer gealarmeerd. Aanvankelijk was dit zonder spoed maar de brandweer kwam later alsnog met prioriteit 1 ter plaatse. De brand bleek nagenoeg op dezelfde plek als de bermbrand een dag ervoor op dinsdag 25 juni. Toen waren er mensen in de buurt die voor de komst van de brandweer al begonnen waren met blussen. Bij de brand kwam veel rook vrij die over de Zuidelijke Rondweg trok en ook het treinverkeer had er last van. Na aankomst van de brandweer zijn direct twee stralen hoge druk ingezet en was het vuur snel onder controle. Ook bij de bermbrand op woensdag werd alles goed natgemaakt en zijn stukken grond uit elkaar getrokken om er zeker van te zijn dat alles echt uit was. Ook de warmtebeeldcamera werd hierbij ingezet. Volgens woordvoerder Peter Kessels van de brandweer Hollands Midden zijn de branden naar verwachting niet aangestoken, maar ontstaan door de droogte. "Iemand die bijvoorbeeld na het roken van een sigaret het restje uit het raam gooit onder het rijden."

Meer berichten