Logo hartvanwaddinxveen.nl
De politie houdt elk jaar een open dag. (Foto:archief Hart van Holland)
De politie houdt elk jaar een open dag. (Foto:archief Hart van Holland) (Foto: )

Beperkte uitstroom bij politieteam

  •   80 keer gelezen

Waddinxveen - Bij het politieteam Waddinxveen/Zuidplas is volgens teamchef Peter Wijnen sprake van een 'beperkte uitstroom'.

De politie hier heeft wel te kampen gehad met personele leegloop, maar dit werd, volgens Wijnen, veroorzaakt door samenvoeging van de twee teams, Zuidplas en Waddinxveen, waardoor er een forse overbezetting was.

In het AD werd vorige week melding gemaakt van een 'zorgwekkende leegloop' bij de politie van eenheid Den Haag. En op de site van politiebond ANPV is te lezen dat 'de komende jaren honderden nieuwe aspirant-agenten moeten instromen om de politiesterkte in Nederland op peil te houden.'
Wijnen laat weten dat er ook goed nieuws is te melden: "Team Zuidplas/Waddinxveen krijgt er de komende maand (dus in juli, red.) vier hoofdagenten bij onder wie drie studenten die klaar zijn met de opleiding. Dat, samen met het verder terugdringen van langdurig verzuim, gaat absoluut helpen om de operationele sterkte weer iets te verstevigen. Dit laat onverlet dat de krapte nog wel zal aanhouden en pas rond 2022/2023 grotendeels zal zijn weggewerkt." Precies een jaar geleden werd aangekondigd dat het politieteam Waddinxveen-Zuidplas er in totaal elf fulltime medewerkers bij zou krijgen, van wie vijf wijkagenten. Met dat laatste zou de landelijke norm van één wijkagent op de vijfduizend inwoners per gemeente worden gehaald.

Meer berichten