Logo hartvanwaddinxveen.nl
Mark van den Brink tekent zijn contract. (Foto en tekst: Erik van Leeuwen)
Mark van den Brink tekent zijn contract. (Foto en tekst: Erik van Leeuwen) (Foto: )

'IJsselvogels weer uit moeras trekken'

  •   119 keer gelezen

KORFBAL

Moordrecht - Met zijn enthousiasme en drive als belangrijkste wapens gaat Mark van den Brink komend seizoen proberen het Moordrechtse IJsselvogels weer kleur op de wangen te bezorgen. Donderdag ondertekende hij een contract voor twee seizoenen. "Ik wil hier iets opbouwen."

Voordat hij zijn krabbel zette onder de overeenkomst, maakte de Waddinxvener, die eerder werkzaam was bij Atlantis, Sporting Trigon en Korbis en dit seizoen de hoogste junioren van zijn club onder zijn hoede had, kennis met de selectie.

"Bent u van plan om als we iets fout doen in de wedstrijd over het hele veld te schreeuwen?" wilde een speler weten. "Goede vraag", antwoordde Van den Brink om vervolgens duidelijk uit te leggen dat hij niet het type trainer is om langs de kant te gaan brullen. "We spreken een tactiek af en hier en daar zal ik corrigeren, maar schreeuwen zal je mij niet horen doen."

'Schreeuwen zal je mij niet horen doen'

De Moordrechtse club vertolkte jarenlang een vooraanstaande rol in de regio. Het was een broedplaats van talenten en de club speelde nog enkele jaren in de overgangsklasse. Het afgelopen seizoen verliep dramatisch. IJsselvogels degradeerde in de zaal naar de derde klasse, op het veld, waar het in de poule zat met Korbis, naar de tweede klasse."

Van Van den Brink (44) wordt verwacht dat hij IJsselvogels weer naar een hoger niveau brengt. "Dat is ook mijn ambitie. IJsselvogels hoort in de zaal niet te spelen in de derde klasse."

Van de twee degradaties afgelopen seizoen kwam die in de zaal het hardste aan. De pijn is nog steeds voelbaar.

Van den Brink denkt dat het mogelijk is binnen een jaar weer te promoveren. "Al zal het niet gemakkelijk zijn om kampioen te worden. Weidevogels, dat ook gedegradeerd is, heeft een meer dan behoorlijke ploeg."

Hij weet dat de huidige ploeg talentvol is, maar qua leeftijd balans mist. "Omdat iedereen van ongeveer dezelfde leeftijd is, ontbreekt de natuurlijke hiërarchie", aldus Hans Klijn, bestuurslid technische zaken.

Van den Brink ziet het juist als een uitdaging om IJsselvogels weer op weg te helpen. "Het zijn stuk voor stuk lage twintigers, maar de selectie is groter dan vorig seizoen. Er valt wat te kiezen."

Van den Brink, wiens vader en moeder in het eerste van IJsselvogels speelden ('ik heb zelf nog twee jaar in de jeugd gespeeld'), richt zich op het vergroten van de korfbalkennis bij de selectie. "Het gaat erom dat spelers leren een wedstrijd te lezen. Ik wil straks dat we naast een plan A, een plan B, C en D hebben. Dat als we zien dat iets niet werkt, we iets anders gaan doen."

'Moet mogelijk zijn om binnen een jaar weer te promoveren'

Van den Brink zal nauw gaan samenwerken met Berry Glissenaar, die trainer van het tweede wordt. De oud-speler van IJsselvogels 1 had vorig seizoen het hoogste juniorenteam onder zijn hoede.

Van den Brink tekende donderdag, onder toeziend oog van voorzitter André van Grieken, zijn contract voor twee seizoenen. Zijn missie is om IJsselvogels weer uit het moeras te trekken.

Meer berichten