Logo hartvanwaddinxveen.nl
Achraf Taouil krijgt zijn cijferlijst op het Coenecoop College inWaddinxveen uitgereikt. (Foto en tekst: Ruud Groot)
Achraf Taouil krijgt zijn cijferlijst op het Coenecoop College inWaddinxveen uitgereikt. (Foto en tekst: Ruud Groot) (Foto: )

Het was even ploeteren, maar nu zijn ze geslaagd

  •   135 keer gelezen

Waddinxveen – Het was woensdag 12 juni eind van de middag feest op het Coenecoop College: zo'n 250 leerlingen kwamen hun cijferlijsten ophalen als bewijs dat ze geslaagd waren.

De 18-jarige Achraf Taouil uit Boskoop heeft 7 jaar over zijn studie economie en maatschappij gedaan, maar had nu wel een prachtige cijferlijst. Een 7 voor maatschappij-wetenschap, een 6,6 voor Nederlands en een 6,7 voor geschiedenis zijn de trotse resultaten van het examen wat volgens Achraf wel te doen was. "Voor Engels en Frans heb ik wat minder hoog gescoord, maar dat ligt me ook niet zo", zegt hij. Na de zomervakantie start hij met Bestuurskunde aan de Erasmus universiteit.

De Waddinxveense Kaya van der Heide (18) heeft ook 7 jaar gedaan over haar studie Economie Maatschappij en Cultuur Maatschappij. "Het examen was niet echt moeilijk, maar wel spannend", aldus Kaya. Economie ligt haar wat minder, maar ze is vooral blij met een 7 voor Nederlands. Ze gaat straks media- en entertainment management studeren aan de Hogeschool Inholland in Den Haag.

Voor de basisopleiding van het vmbo is 94 procent geslaagd en bij de kaderopleiding zelfs 100 procent. Van alle mavo-leerlingen is 97 procent geslaagd en voor havo/vwo 93 procent. Prachtige resultaten waar ook rector Ralph Young, die dit jaar Jan Rozema heeft opgevolgd, erg ingenomen mee is. "We hebben te maken met een stijgende lijn en hebben weinig lesuitval gehad. In de meeste gevallen bij ziekteverzuim hebben we goede vervangers in kunnen zetten. Ook de intensieve examentrainingen hebben duidelijk vruchten afgeworpen", meent Young.

De aftredende rector Jan Rozema was ook erg tevreden met de resultaten. "Fijn om zo te vertrekken", zei hij. Tegenover de uitstroom van zo'n 250 leerlingen, komen ook 224 nieuwe leerlingen die in de brugklas beginnen en naar verwachting komen nog zeker 20 leerlingen via de zij-instroom binnen.

Meer berichten