Logo hartvanwaddinxveen.nl
De leerlingen mochten de bloemzaadjes uitstrooien. (Foto en tekst: Nicole Lamers)
De leerlingen mochten de bloemzaadjes uitstrooien. (Foto en tekst: Nicole Lamers)

Nieuw scholencomplex gasloos en omgeving bij-vriendelijk

  •   104 keer gelezen

Waddinxveen - De leerlingen van de Dick Brunaschool, de Koningin Beatrixschool en van kinderopvang Quadrant, in totaal zo'n 500 kinderen, liepen donderdagochtend 13 juni in optocht achter een draaiorgel aan naar de plek waar gebouwd wordt aan hun nieuwe onderkomen in de Triangel. Enkele muren en lokalen van het complex staan er al.

Wethouder Hannie van der Wal benadrukte het duurzame karakter van het scholencomplex. "Deze school is straks van het gas af, maar jullie gaan het niet koud krijgen. En zelf hebben jullie zojuist ook meegewerkt aan een duurzame omgeving, want jullie hebben bloemzaad gestrooid in de grondstrook langs de school. Bloemen waar bijen op af komen en zoals jullie weten zijn bijen heel belangrijk voor de mens, want ze zorgen door bestuiving voor groente en fruit. Jullie krijgen straks ook allemaal een zakje bloemzaadjes mee, dan kun je in je eigen tuin ook aan de slag."

Samen met een aantal kinderen van de diverse scholen en de kinderopvang, verwijderde de wethouder vervolgens een paar doeken van bouwborden waarop het nieuwe scholencomplex vanuit verschillende perspectieven staat afgebeeld.
De bouwplaats is aan de voorzijde afgezet met bouwhekken waarop tekeningen hangen die door de leerlingen zijn gemaakt.

In april is reeds gestart met de bouw van het complex voor de twee basisscholen en de kinderopvang en de aannemer verwacht medio mei 2020 klaar te zijn en het gebouw te kunnen opleveren.

De nieuwbouw behelst circa 4500 vierkante meter, verdeeld over de begane grond en een verdieping. Er komt een gezamenlijk centraal middengebied waar de twee scholen en de kinderopvang aan grenzen. Op het dak komen meer dan honderd zonnepanelen.

Park Triangel is de snelst groeiende woonwijk van Waddinxveen. Verdeeld over vijf buurten zijn er inmiddels zo'n duizend woningen opgeleverd of in aanbouw.

Meer berichten