Logo hartvanwaddinxveen.nl
Door wrijving zijn grote scheuren ontstaan in het dak van de parkeergarage. (Foto: Erik van Leeuwen)
Door wrijving zijn grote scheuren ontstaan in het dak van de parkeergarage. (Foto: Erik van Leeuwen)

Grote scheuren in dak parkeergarage Gouweplein

  •   2102 keer gelezen

Waddinxveen - Er zijn grote scheuren verschenen in de betonnen dakplaten van de parkeergarage onder winkelcentrum het Gouweplein. Voor de veiligheid zijn verschillende plekken met linten afgezet, de rest van de parkeergarage is wel gewoon toegankelijk.

Volgens de gemeente heeft de schade geen gevolgen voor de constructie van de parkeergarage of voor de bovenliggende gebouwen: "In de parkeergarage onder het Gouweplein is sinds september 2018 sprake van schade aan het beton door loslatende betonstukjes. Toen is meteen een aantal reparaties uitgevoerd. Tijdens een recente controle bleek dat nieuwe schade was ontstaan op andere plekken in de parkeergarage," schrijft een woordvoerder van gemeente Waddinxveen.

De scheuren lopen op de naden van de betonplaten, de grootste ervan is ruim twee meter lang. Op sommige plekken waar beton is afgebrokkeld zijn de stalen staven blootgelegd. Door de afzettingen is een tiental parkeervakken onbruikbaar, hier worden sinds woensdag herstelwerkzaamheden uitgevoerd. Volgens gemeente Waddinxveen is de oorzaak wrijving tussen verschillende betonelementen. "Op een aantal plaatsen ontbreekt de folie die deze wrijving normaal gesproken voorkomt."

De gemeente verwachtte dat na het herstel in 2018 de problemen verholpen waren. De huidige scheuren zijn nieuw en waren eerder niet zichtbaar. De parkeergarage telt 1200 parkeervakken en is in 2014 opgeleverd. (Door Myriam Dijck)

Meer berichten