Logo hartvanwaddinxveen.nl

Toekomst scouting Klimopgroep ongewis

  •   86 keer gelezen

Waddinxveen - Vergunningtechnisch zou het mogelijk zijn dat scouting Klimopgroep blijft zitten waar ze zit en dat op die plek nieuwbouw wordt gepleegd (mits men zich houdt aan de regels van het bestemmingsplan). Maar of dat ook financieel haalbaar is, is nog de vraag.

Dit blijkt uit de beantwoording van het college op vragen vanuit de VVD. Omdat de bouwkosten de laatste jaren explosief zijn gestegen, kan het nieuwbouwplan van de Klimopgroep niet meer gerealiseerd worden voor het beschikbare budget. Het nieuwe pand was gepland in de Triangel en in het nieuwe onderkomen zou ook rekening worden gehouden met onderdak voor de buitenschoolse opvang (BSO) via Quadrant. Als deze pijler wegvalt, heeft de scouting jaarlijks minder inkomen en wordt het voor de Klimopgroep lastig.

Op zich kan de scouting ook blijven zitten op de plek waar ze zit, aan het Zuiveringspad, maar het huidige clubgebouw is onveilig en niet meer waterdicht. Nieuwbouw op deze plek is mogelijk mits binnen de lijntjes van het bestemmingsplan wordt gekleurd, maar de BSO kan er niet terecht door de aanwezigheid van een gasleiding. Bovendien zal dan opnieuw aan de gemeenteraad voorgelegd moeten worden of de scouting 50.000 euro krijgt zoals eerder was toegezegd bij nieuwbouw in de Triangel.

Mogelijke verhuizing naar het voormalig pand van handbalvereniging Rowah, heeft niet de voorkeur van de gemeente. Gezien de (sport)omgeving zou dat volgens de gemeente meer geschikt zijn voor beachvolleybalclub Timios die tot dusver ook de enige belangstellende was.

Meer berichten