Logo hartvanwaddinxveen.nl
Noodgedwongen moest de vergadering op 5 juni in de raadzaal even stilgelegd worden. (foto: Erik van Leeuwen)
Noodgedwongen moest de vergadering op 5 juni in de raadzaal even stilgelegd worden. (foto: Erik van Leeuwen) (Foto: )

Emmers nodig voor lekkend gemeentehuis

  •   254 keer gelezen

Waddinxveen - Acht emmers waren er in totaal nodig om de regendruppels op te vangen die woensdag tijdens de vergadering in de raadzaal door de lekkende dakramen vielen. Dat de dakkoepels van het relatief nieuwe gemeentehuis niet deugen was eerder al geconstateerd.

In oktober vorig jaar werd al bekend dat er 80.000 euro nodig zou zijn om de dakkoepels te vervangen. Niet alleen lekken de koepels, ze werken bij regen als trommels waardoor men elkaar niet of nauwelijks kan verstaan en dat is niet handig in een vergaderzaal.

Wethouder Hannie van der Wal benadrukte eerder al dat het nieuwe gemeentehuis niet spiksplinternieuw is, maar een gerenoveerd pand is waarbij de koepels al in het originele gebouw zaten.

Ook was in oktober al duidelijk dat de gemeente geen poging zou doen om de kosten op de aannemer te verhalen. Toen al werd ook aangekondigd dat er een proefopstelling zou worden gemaakt met dubbele beglazing en een soort raster waardoor het klimaat binnen ook beter te regelen zou zijn.

Van der Wal wees donderdag, een dag na de 'natte' vergadering, wederom op de proefopstelling en dat men daar druk mee bezig zou zijn in het gemeentehuis. Vooralsnog is er weinig vooruitgang geboekt gezien de vele emmers die er op donderdag 6 juni nog staan.
Gevreesd wordt wel dat met het verdwijnen van de koepels er ook veel minder licht zal zijn straks in de raadzaal.

Meer berichten