Logo hartvanwaddinxveen.nl
Het regende vorige week tijdens de praktische verkeersproef, mogelijk is dat van invloed geweest. (foto: Nicole Lamers)
Het regende vorige week tijdens de praktische verkeersproef, mogelijk is dat van invloed geweest. (foto: Nicole Lamers) (Foto: )

Aantal scholieren dat is gezakt voor verkeersproef toegenomen

  •   547 keer gelezen

Waddinxveen - Van de in totaal 285 leerlingen van de basisscholen zijn dit jaar 18 kinderen gezakt voor de praktische verkeersproef. Dat is opvallend veel in vergelijking met voorgaande jaren. In 2014 waren het er 17, maar in de tussenliggende jaren waren het minstens 5 minder op jaarbasis.

Jos Schrever van Veilig Verkeer Nederland afdeling Waddinxveen voert enkele redenen aan als mogelijke verklaring voor deze toename. "Het slechte weer op dinsdag heeft de leerlingen mogelijk parten gespeeld, we hadden op de route te maken met twee omleidingen wat stressvoller was voor de kinderen en op één van de controleposten hebben twee ouders op dinsdag heel streng gecontroleerd."

'Omleidingen en slecht weer hebben de
leerlingen mogelijk parten gespeeld'

De praktische verkeersproef werd vorige week dinsdag en woensdag afgenomen, in totaal deden 12 scholen mee (de groepen 7 en/of 8). Van de 285 leerlingen maakten er 65 geen enkele fout.
Kwam de Koningin Beatrixschool vorig jaar gemiddeld als beste uit de bus, dit jaar gaat die eer naar de Kardinaal Alfrinkschool met 29 deelnemers van wie er 11 de uitgezette route foutloos fietsten en niemand zakte. Ook de leerlingen van groep 8 van de Regenboogschool, Jacob Catslaan, scoorden goed, geen enkele leerling zakte.
Groep 7 van diezelfde school bracht het er minder goed vanaf, daar zakten 4 leerlingen. Volgend jaar mogen de leerlingen van de Kardinaal Alfrinkschool als eerste aan de start verschijnen. Dat is een ongeschreven regel; de school die als beste scoort bij de praktische verkeersproef heeft die eer.

Het gemiddeld aantal fouten was dit jaar 2,76 (vorig jaar 2,70). Wie meer dan negen strafpunten haalde, zakte. Bij 3 scholen was er sprake van 1 niet geslaagde deelnemer.

Meer berichten