} Logo hartvanwaddinxveen.nl
Marvin Paton tekende een jaar geleden zijn contract bij ASW. Hij houdt het na een seizoen voor gezien. (foto: archief HvH)
Marvin Paton tekende een jaar geleden zijn contract bij ASW. Hij houdt het na een seizoen voor gezien. (foto: archief HvH)

Marvin Paton: 'ASW mist richting'

  •   204 keer gelezen

Paton: 'ASW mist richting'

VOETBAL
Waddinxveen – Marvin Paton zegt dat hij niet rouwig is om zijn vertrek bij ASW. Vorige week scheidden de wegen tussen de trainer en de Waddinxveense club. "ASW mist richting."

Paton begon vorig jaar zomer vol energie aan zijn klus op sportpark De Sniep. "Ik wist dat het niet makkelijk zou worden en dat is ook gebleken", zegt hij. ASW won afgelopen seizoen maar drie keer en werd laatste in de derde klasse 'laag'. "De prestaties zijn zwaar tegenvallend geweest, desondanks ben ik wel in de andere opdracht geslaagd: een goede sfeer creëren. Een eenheid realiseren is heel lastig in de huidige situatie." Volgens Paton is het een goede zaak dat ASW nu hard bezig is meer structuur aan te brengen. "De club komt van ver en het is duidelijk dat het richting heeft gemist. Die richting is hard nodig, omdat ik heb gezien dat iedere trainer zijn eigen ding doet. Ik hoop dat Jozien Bonefaas erin slaagt alle neuzen dezelfde kant op te krijgen." Hij kwam zelf tot de conclusie dat hij onder de huidige omstandigheden geen toekomst heeft bij ASW. "Zeker niet met deze selectie. Het is trekken aan een dood paard. Ik had niet het idee dat als ik een seizoen langer zou blijven ik de ploeg verder zou helpen. Daarvoor zijn de verhoudingen te gecompliceerd. De selectie is te smal om echt veranderingen aan te brengen." Hij denkt dat de spelersgroep er goed aan doet eens goed in de spiegel te kijken. "Er is een cultuur ontstaan die de club in een houdgreep houdt." Naast Paton stopte ook assistent Fred Schoonderwoerd. ASW is inmiddels druk bezig om een nieuwe trainer te vinden. (Erik van Leeuwen)

Meer berichten