} Logo hartvanwaddinxveen.nl
Martijn Kok speelde een hoofdrol bij Be Fair. (foto: Stef Hoogendijk)
Martijn Kok speelde een hoofdrol bij Be Fair. (foto: Stef Hoogendijk)

Be Fair neemt eerste horde

  •   115 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – "Dat is één. Nog twee te gaan", zei Be Fair-trainer Bert de Best na de 4-1 winst zaterdag van zijn ploeg op Schipluiden. De Waddinxveners namen daarmee de eerste hindernis in de nacompetitie. Komende zaterdag volgt ronde twee.

Door Erik van Leeuwen

Tegenstander in die tweede schifting werd pas gisteravond bekend. De winnaar van DoCos-Lugdunum komt zaterdag naar sportpark 't Suyt.

De tweede plaats in de eindrangschikking geeft Be Fair recht op twee thuiswedstrijden in de nacompetitie nieuwe stijl en dat doet vooral de penningmeester van de club breeduit lachen. Zaterdag trok Be Fair-Schipluiden al meer dan vijfhonderd (betalende en niet-betalende) bezoekers die ook voor een aardige recette in de kantine zorgden. Als Be Fair over drie dagen de tweede ronde speelt, worden extra barpersoneel en vrijwilligers ingevlogen.

"Het leeft", zei Be Fair-trainer Bert de Best. "Het is goed om te zien dat het tegen Schipluiden druk was. Het geeft ook wel aan dat er vertrouwen is dat we ver kunnen komen."

Dat vertrouwen komt niet zomaar. Onder De Best draait Be Fair een zeer stabiel seizoen. De 4-1 zege van zaterdag was allesbehalve geflatteerd. De thuisploeg heerste op alle fronten en had bovendien zijn huiswerk goed gedaan.
De Best had Lennart Kok op de beste man van Schipluiden, Sjoerd Boks, gezet. Kok volbracht zijn missie meer dan uitstekend. Boks kwam nauwelijks in het verhaal voor. Daarmee was de angel uit de aanval van Schipluiden.

Ook toen de bezoekers 3-4-3 gingen spelen - Be Fair was via Rayvano Saluteru en Martijn Kok op 2-0 gekomen – bleven de gastheren met gemak overeind. Het werd weliswaar 2-1 uit een spelhervatting, maar de kansen daarna waren vooral voor Be Fair. "Daar deden we nog te weinig mee", concludeerde De Best na afloop. "We wisten dat de verdediging van Schipluiden erg kwetsbaar was. Zeker toen ze met een versterkt middenveld gingen spelen, was het open huis. Het had eigenlijk 8-1, 9-1 moeten worden. Zo veel kansen kregen wij."

Alleen Tom de Vos (75e minuut) en Pepijn de Pagter (83e minuut) haalden nog de trekker over.

Meer berichten