Logo hartvanwaddinxveen.nl
Angelique van Vark. (archieffoto)
Angelique van Vark. (archieffoto)

Tweemaal goud voor Angelique van Vark

  •   43 keer gelezen

ZWEMMEN
Waddinxveen – Angelique van Vark is goed begonnen aan de drieluik van het regiokampioenschap. Bij het eerste deel, dat afgelopen zaterdag en zondag in het Haagse Hofbad werd gehouden, was de lange afstandsspecialist goed voor twee gouden en drie zilveren medailles.

Van Vark, de absolute ster van de zwemploeg van De Gouwe, pakte op onderdelen waarvoor ze in het water sprong een medaille. Op de eerste dag was het meteen raak op de 100 meter vrije slag, waar ze goud veroverde, en op de 200 meter vlinderslag, waar ze als tweede aantikte.

Zondag mocht zij zich drie keer melden op het erepodium. In twee gevallen mocht zij plaatsnemen op de tweede trede, eenmaal op het hoogste schavot. Ze pakte zilver op de

800 meter en 200 meter vrije slag. In de ochtenduren was ze als winnaar uit het water gestapt van de 200 meter wisselslag.

Renske Overdam en Peggy Blom maakten hun debuut bij de regiokampioenschappen lange baan. Zaterdag zwom Overdam naar een tiende plaats op de 100 meter vrije slag. Blom zette de 32ste tijd neer. Op de 200 meter wisselslag waren zij respectievelijk goed voor de zestiende en 21ste plaats.

Zondag werd Overdam zestiende op de 200 meter wisselslag, Blom eindigde als 21ste. In de middag snelde Overdam naar de tiende plaats op de 200 meter vrije slag, Blom klokte de 22ste tijd.

Meer berichten