Stefanie Visser fungeert als aanspeelpunt van Korbis in de wedstrijd tegen IJsselvogels. (foto: Stef Hoogendijk).
Stefanie Visser fungeert als aanspeelpunt van Korbis in de wedstrijd tegen IJsselvogels. (foto: Stef Hoogendijk).

Korbis komt met de schrik vrij

Sport 412 keer gelezen

KORFBAL
Waddinxveen - Voor Korbis kan het noodplan weer even in de kast. Na de nipte en benauwde 16-17 overwinning bij IJsselvogels liggen de Waddinxveners weer op koers voor handhaving in de eerste klasse. "Pfff, dit scheelde maar een haartje", zei interim-coach Mels Graveland na afloop van de gewonnen degradatiekraker met een diepe zucht.

Door Erik van Leeuwen

Voor Korbis moest het in Moordrecht gebeuren, want doordat de ploeg na de winterstop in een vrije val was geraakt, was de degradatiestreep akelig dichtbij gekomen. "Bij een nederlaag hadden we echt in de problemen gezeten", onderstreepte Graveland het belang van een goed resultaat. Hij sprak al, met het zware programma in de hand – Korbis speelt nog tegen onder andere Excelsior en Achilles – over een goocheltruc. Hans Kazan of Hans Klok hoeft voorlopig echter niet gebeld te worden. Een overwinning op GKV moet genoeg zijn, meent Graveland.

De coach, die vlak voor de tweede helft van de veldcompetitie het team overnam van de op een zijspoor gezette Ronald Spoorendonk, zag zijn team in Moordrecht nerveus beginnen. "De druk lag toch wel bij ons. IJsselvogels mocht en wij moesten had ik het gevoel. Zij staan weliswaar onderaan, maar bevinden zich als zaalderdeklasser toch in een soort underdogpositie. Vooral in de beginfase speelden de zenuwen bij ons toch wat op."

Korbis kwam met 2-0 achter, maakte die achterstand goed, maar zag IJsselvogels toch weer een voorsprong nemen. In de laatste negen minuten voor rust scoorde vervolgens alleen nog Rick Hagen (7-7). Na de pauze ging de strijd tot 13-13 gelijk op. "Vanaf dat moment gaf onze fysieke kracht de doorslag. Je zag dat wij wat meer ervaring hadden. We zetten de aanvallen wat zorgvuldiger op en hadden de rebounds beter georganiseerd", aldus Graveland, die zijn ploeg door goals van Remco Sliedrecht en Benjamin Visser afstand zag nemen (13-15). "We misten vervolgens een strafworp, waardoor het toch weer spannend werd. Maken we die dan is het gat drie doelpunten en is IJsselvogels gezien. Nu bleef het tot de laatste seconden twijfelachtig of we zouden winnen."

Het laatste fluitsignaal zorgde voor een verlossing voor de Waddinxveense spelers. Graveland: "Iedereen heeft het gevoel dat we een belangrijke stap hebben gezet richting handhaving. Het was vandaag misschien niet even mooi en de overwinning kun je gelukkig noemen, maar de teamgeest heeft ons er doorheen gesleept."

Doelpunten Korbis: Paula Uitbeijerse 3, Maik Hoogendoorn 3, Rick Hagen 3, Remco Sliedrecht 3, Dunja Vermulm 2, Benjamin Visser 2, Stefanie Visser 1.